Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Édesburgonya falatok

Vajjal és juharsziruppal meglocsolva
2016. november 9.

Hozzávalók

  • 3-4 közepes édesburgonya, megpucolva
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 teáskanál juharszirup

  • pillecukor a tetejére
  • pekándió félbevágva a tetejére

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 205 fokra.

2. Vágjuk fel az édesburgonyát fél centis karikákra. Öntsük rájuk a vajat és a juharszirupot, és egy rétegben oszlassuk el egy tepsiben. Szórjuk meg sóval. Süssük 20 percig, amíg a korongok megpuhulnak, félidőben fordítsuk meg őket. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és kapcsoljuk be a grill funkciót.

3. Tegyünk minden korongra egy darab pillecukrot, és toljuk be a grill alá, amíg a pillecukor megnő és megbarnul. Azonnal vegyük ki a sütőből, és tegyünk a tetejére egy fél pekándiót.

 

Forrás: www.delish.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyömbéres édesburgonyakrémleves

Gyömbéres édesburgonyakrémleves

Egzotikus-krémes burgonyaleves gyömbérrel, cukorral és kókusztejjel.
Sült édesburgonya kakukkfűvel, fetával, fokhagymával és csirkemellel

Sült édesburgonya kakukkfűvel, fetával, fokhagymával és csirkemellel

Az év bármely napján elkészíthetjük a fetás édesburgonyát, amit, ha alufólián sütünk, még mosogatnunk sem kell utána!
Édesburgonyás lencsés rakott pulyka

Édesburgonyás lencsés rakott pulyka

Fantasztikus egytálétel maradék pulykasültből, édesburgonyából és lencséből, az igazán hideg napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.