Csészében gőzölt lecsós tojás
Adásban volt: 2013. May 23.
A recepthez tartozó videó
Ráérős reggeli. Krémes, tojásos lecsó. Friss kenyérrel az igazi.
2016. May 14.
Hozzávalók
4 adag- 4 tojás
- 2 dl tejszín
- kész vagy üveges lecsó
- Tabasco szósz
- snidling
- petrezselyem
Elkészítés
Négy hőálló szuflétálka aljába egy-egy evőkanál tejszínt kanalazunk. Sózzuk, borsozzuk.
Ráteszünk egy-egy evőkanál lecsót, majd mindegyik tálkába egy tojást ütünk.
A tetejére ismét egy-egy evőkanál tejszín kerül.
Tepsibe állítjuk a tálkákat, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy a tálkák 2/3-ig érjen.
180C fokos sütőben, kb. 12 percig gőzöljük, amíg a tojások fehérje megdermed, de a sárgája még krémes.
Snidlinggel, petrezselyemmel megszórva, pár csepp tabascóval meglocsolva tálaljuk, friss kenyérrel.
Megosztom barátaimmal