Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A hamisítatlan, klasszikus, bécsi burgonyasaláta, több órányi hűtési idővel.

Bécsi burgonyasaláta

Adásban volt: 2013. November 21.
A recepthez tartozó videó
A hamisítatlan, klasszikus, bécsi burgonyasaláta, több órányi hűtési idővel.
2014. October 28.

Hozzávalók

4-8 adag
  • 1kg burgonya
  • 1-2 lilahagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • csemegeuborka
  • kapribogyó
  • 3 dl alaplé
  • olívaolaj
  • 2-3 ek fehérborecet
  • fekete olívabogyó

  • bors

Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük, érdemes nem szétfővő burgonyát keresni hozzá. A krumplit még forrón megpucoljuk és felkarikázzuk, és egy tálba tesszük. Leöntjük forró húslevessel, és egy kicsit állni hagyjuk. Addig a hagymákat és a csemege uborkákat felkockázzuk és hozzáadjuk a krumplihoz. A kapribogyót leöblítjük és az olívabogyóval együtt szintén hozzáforgatjuk a salátához. Ezután jöhet az ecet, só, bors, és átkeverjük. Nem kell megijedni, ha hígnak látjuk a saláta levét, ezt a pihentetés során magába szívja a krumpli. Amikor a saláta majdnem kész, és állt már jó néhány percig a húsleves és ecet keverékében, csak akkor locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és azzal is keverjük át. Majd pár órás pihentetés után, tálalás előtt szintén locsoljuk meg vele.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bécsi burgonyasaláta

A hamisítatlan, klasszikus, bécsi burgonyasaláta, több órányi hűtési idővel.

Egyben sült, tűzdelt pulykacomb

Ez a fokhagymával és szalonnával tűzdelt omlós, szaftos pulykasült, bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!