Bécsi burgonyasaláta
Hozzávalók
4-8 adag- 1kg burgonya
- 1-2 lilahagyma
- 1 csokor újhagyma
- csemegeuborka
- kapribogyó
- 3 dl alaplé
- olívaolaj
- 2-3 ek fehérborecet
- fekete olívabogyó
- só
- bors
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, érdemes nem szétfővő burgonyát keresni hozzá. A krumplit még forrón megpucoljuk és felkarikázzuk, és egy tálba tesszük. Leöntjük forró húslevessel, és egy kicsit állni hagyjuk. Addig a hagymákat és a csemege uborkákat felkockázzuk és hozzáadjuk a krumplihoz. A kapribogyót leöblítjük és az olívabogyóval együtt szintén hozzáforgatjuk a salátához. Ezután jöhet az ecet, só, bors, és átkeverjük. Nem kell megijedni, ha hígnak látjuk a saláta levét, ezt a pihentetés során magába szívja a krumpli. Amikor a saláta majdnem kész, és állt már jó néhány percig a húsleves és ecet keverékében, csak akkor locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és azzal is keverjük át. Majd pár órás pihentetés után, tálalás előtt szintén locsoljuk meg vele.