Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Baconbe tekert nyúlcomb fehérboros vajmártással

Adásban volt: 2017. november 16.
A recepthez tartozó videó
2017. november 16.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 nyúlcomb
  • 1 csomag szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3 szál újhagyma
  • 2 szem burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 dkg bacon
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 10 dkg vaj
  • friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a nyúlcombokat, majd egy serpenyőbe áttesszük.

2 darab szárzellert, sárgarépát, fehérrépát, az újhagyma fehér részét, a burgonyát és egy kevés póréhagymát pár centis darabokra vágunk. A hús visszamaradt zsiradékán közepes lángon megpirítjuk a zöldségeket a fokhagymával együtt.

A nyúlcombokat baconbe tekerjük, a serpenyőbe öntjük a megpirult zöldségeket, rátesszük a combokat, majd sütőben 180-200 fokon 1 órán át sütjük.

Az apróra vágott vöröshagymát, borsozzuk, majd fehérborban felforraljuk. Ha a fehérbor elforrt, apránként hozzáadjuk a vajat. Tálaláskor a nyúl mellé szedjük a zöldséget, majd meglocsoljuk a fehérboros vajmártással. Friss petrezselyemmel megszórjuk. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.