Baconbe tekert nyúlcomb fehérboros vajmártással
Hozzávalók
4 személyre- 4 nyúlcomb
- 1 csomag szárzeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 3 szál újhagyma
- 2 szem burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 10 dkg bacon
- ½ fej vöröshagyma
- 2 dl fehérbor
- 10 dkg vaj
- friss petrezselyem
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a nyúlcombokat, majd egy serpenyőbe áttesszük.
2 darab szárzellert, sárgarépát, fehérrépát, az újhagyma fehér részét, a burgonyát és egy kevés póréhagymát pár centis darabokra vágunk. A hús visszamaradt zsiradékán közepes lángon megpirítjuk a zöldségeket a fokhagymával együtt.
A nyúlcombokat baconbe tekerjük, a serpenyőbe öntjük a megpirult zöldségeket, rátesszük a combokat, majd sütőben 180-200 fokon 1 órán át sütjük.
Az apróra vágott vöröshagymát, borsozzuk, majd fehérborban felforraljuk. Ha a fehérbor elforrt, apránként hozzáadjuk a vajat. Tálaláskor a nyúl mellé szedjük a zöldséget, majd meglocsoljuk a fehérboros vajmártással. Friss petrezselyemmel megszórjuk. Jó étvágyat!