Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Baconbe tekert nyúlcomb fehérboros vajmártással

Adásban volt: 2017. November 16.
A recepthez tartozó videó
2017. November 16.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 nyúlcomb
  • 1 csomag szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3 szál újhagyma
  • 2 szem burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 dkg bacon
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 10 dkg vaj
  • friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a nyúlcombokat, majd egy serpenyőbe áttesszük.

2 darab szárzellert, sárgarépát, fehérrépát, az újhagyma fehér részét, a burgonyát és egy kevés póréhagymát pár centis darabokra vágunk. A hús visszamaradt zsiradékán közepes lángon megpirítjuk a zöldségeket a fokhagymával együtt.

A nyúlcombokat baconbe tekerjük, a serpenyőbe öntjük a megpirult zöldségeket, rátesszük a combokat, majd sütőben 180-200 fokon 1 órán át sütjük.

Az apróra vágott vöröshagymát, borsozzuk, majd fehérborban felforraljuk. Ha a fehérbor elforrt, apránként hozzáadjuk a vajat. Tálaláskor a nyúl mellé szedjük a zöldséget, majd meglocsoljuk a fehérboros vajmártással. Friss petrezselyemmel megszórjuk. Jó étvágyat!

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!