Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vendégek készítették a Starbucks ikonikus piros ünnepi poharait

Húsz év óta először történik ilyen
2016. November 18.

Az Instagramról kiválasztott pohártervekkel a kávézólánc világszerte a karácsony közös szellemiségét ünnepli. A 13-féle pohárból Magyarországon 8 elérhető.

A Starbucks-rajongóknak 1997 óta a piros poharak érkezése jelzi az ünnepi szezon kezdetét. Az évek során a poharak díszítése a klasszikus, aprólékosan kidolgozott karácsonyi motívumoktól az elnagyolt modern vonalakig váltakozott, de megjelenésüket minden évben óriási várakozás előzte meg. A tavaly megjelent díszítés nélküli változat világszerte rajongók ezreit ihlette meg, hogy tollat ragadva saját ízlésük szerint varázsolják ünnepivé a poharaikat.

A múlt év decemberében a Starbucks megkérte vendégeit, hogy #RedCupArt hashtaggel osszák meg az általuk díszített poharak képeit az Instagramon. Mindössze nyolc nap alatt 13 országból több mint 1200 pohárterv érkezett. Sok közülük ma is megtekinthető a RedCupCollection.com weboldalon.

„Meglepő és rendkívül inspiráló volt az a rengeteg művészi alkotás, amelyet a vendégeinktől kaptunk” – nyilatkozta Dena Blevins, a Starbucks kreatív igazgatója. „Már az elején arra gondoltunk, hogy ezeket az alkotásokat kellene használnunk az ünnepi poharainkon.”

A Starbucks csapata a legjobbnak ítélt kétszáz terv készítőjétől elkérte alkotásaikat, hogy megvizsgálhassák, melyek lehetnek alkalmasak a gyártásra. Végül tizenhárom tervet választottak ki, amelyek ma 74 ország több mint 23 ezer Starbucks kávézójában elérhetőek.

A nosztalgikus karácsonyi mintákkal, téli tájjal és vidám motívumokkal dekorált poharakat az ünnep szellemisége inspirálta, amelyben mindannyian osztozunk, bárhol is élünk a világon. Ezt az érzést szeretné a Starbucks megosztani idén a vendégek által díszített karácsonyi piros poharaival.

A Starbucks Magyarországon elérhető ünnepi poharai:

Birds & Flowers / Madarak & Virágok

red_holiday_cups_2016_birds__flowers-400-600

Készítette: Florencia, Bandung, Indonézia

Florencia természet ihlette pohárdíszítésén egy szürkebegy látható magnóliavirágokkal és -bogyókkal. „A magnólia a barátokat és a szerelmet, a szürkebegy a hitet és a kreativitást szimbolizálja” – mesélte Florencia.

Holiday Lights / Ünnepi fények

red_holiday_cups_2016_holiday_lights-400-600

Készítette: Maria Lauren, New York, USA

A New York-i művész Mariát az otthona, New York fáit díszítő fényfüzérek inspirálták a minta elkészítésére.

Birch Forest / Nyírfaerdő

red_holiday_cups_2016_birch_forest-400-600

Készítette: Chloe, Plainfield, Illinois, USA

A Chicago elővárosában nővérként dolgozó Chloe akrilfestékkel készítette pohárdíszítését. A hóval borított kopasz fák látványa az otthonát juttatja eszébe.

Candy Canes / Cukorbotok

red_holiday_cups_2016_candy_canes-400-600

Készítette: Jennifer, Seattle, USA

Jennifer hivatásos művész, aki már számos színezőkönyvet készített. „A hóbortos cukorbotot természetes motívumokkal ötvözve egy olyan szimmetrikus mintát szerettem volna alkotni, amellyel mindenki tud azonosulni” – jegyezte meg az alkotásáról.

Ornaments / Díszek

red_holiday_cups_2016_ornaments-400-600

Készítette: Anz Soza, Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

A Fülöp-szigetekről származó Anz hobbija a Starbucks poharak díszítése, és már több mint 75 mintával büszkélkedhet. Első piros poharát a férjétől kapta, és álomfogóra emlékeztető tollas díszekkel dekorálta. Számára a piros szín az élet és a szeretet ünneplését szimbolizálja.

Woodland Deer / Erdei szarvas

red_holiday_cups_2016_woodland_deer-400-600

Készítette: Samantha, Broomall, Pennsylvania, USA

A fodrász Samantha szülési szabadsága alatt készítette pohártervét, amelyen egy szarvas sziluettje látható az örökzöld tájon, hóesésben. „A lányom mindössze háromhetes volt akkor, és amíg aludt, én ezt firkáltam” – mesélte. A közös rajzolást ünnepi hagyománnyá szeretné tenni a hamarosan egyéves kislányával.

Snowflake Sweater / Hópehelymintás pulóver

red_holiday_cups_2016_snowflake_sweater-400-600

Készítette: Alisa, Szentpétervár, Oroszország

Alisát Gingerbread Lattéja inspirálta ünnepi poharának elkészítésében. Mintáját egy kényelmes, hópelyhekkel és rénszarvasokkal díszített pulóver ihlette.

Evergreen Forest / Örökzöld erdő

red_holiday_cups_2016_evergreen_forest-400-600

Készítette: Bronwyn, Moszkva, Idaho, USA

Az idahói Moszkva városban élő Bronwynnak egy decemberi túrázás adott inspirációt pohártervéhez. „A hólepte táj tökéletes mozdulatlanságba dermedt. A fák és a hó kontrasztjában olyan érzésünk volt, mintha egy fekete-fehér fényképbe csöppentünk volna” – mesélte.

 

Forrás: PS:PRovocative / Starbucks

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!