Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

5 mód, hogy feldobd a sült zöldségeket

A fűszerezés a kulcs!
2018. augusztus 9.

Az alap az olaj- só-bors hármas, de a grillzöldségek rengeteg más variációt is elbírnak. A sütés bármelyik fázisában fűszerezhetünk, attól függően, melyik eljárást választjuk.

1. citrusfélék: Ezzel kölcsönözhetünk derűsebb ízvilágot a zöldségeknek. Használjuk a citrom, lime, narancs héját és levét. Ennél a módszernél a legjobb, ha a már megsült zöldségeket ízesítjük.

2. ízesített olaj: Engedjünk teret a fokhagymás, a magvas olajnak, vagy akár a kókuszolajnak. Ezek még egy ízréteget adnak. Némelyiküket – mint a szezámmagolajat – egyszerűen csak csepegtessük rá az elkészült zöldségekre.

3. máz: Egy édes öntet – méz, juharszirup – használata sütés előtt különleges ízeket kölcsönöznek a zöldségnek. A sülés során karamellizálódik a cukor, és egy szép, fényes mázat képez. Sülés közben is meglocsolhatjuk sziruppal a zöldségeket, majd jól átkeverve tálaljuk azt.

4. bacon: Vágjunk fel néhányat, a zöldségekkel együtt süssük. A szalonna zsírja, segíti a zöldségek barnulását, minden füstös, sós ízt kap. Ha nem olajjal főzünk, elég csak szalonnazsírral átkenni a zöldségeket sütés előtt.

5. dressing: Akkor öntsük rá a zöldségekre, amikor azok még melegek – így extra íz szivárog beléjük.

via: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hogy legyen szuper a sült zöldségünk?

Hogy legyen szuper a sült zöldségünk?

Még annak is érdemes megpróbálkoznia a zöldségek sütésével, aki nyersen nem szereti őket. A sütőben ugyanis szépen megbarnulnak, az ízük pedig felerősödik és édeskéssé válik, így még a legnépszerűtlenebb zöldségek, mint a fehérrépa vagy a kelbimbó is kívánatossá válnak.
Ez a titka a legfinomabb sült zöldségeknek

Ez a titka a legfinomabb sült zöldségeknek

Higgyük el, mert olyan valaki mondja (írja), aki tudja a tutit
Sült csirke sült zöldségekkel

Sült csirke sült zöldségekkel

Nagyon egyszerű és nagyon finom recept

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.