5 mód, hogy feldobd a sült zöldségeket
Az alap az olaj- só-bors hármas, de a grillzöldségek rengeteg más variációt is elbírnak. A sütés bármelyik fázisában fűszerezhetünk, attól függően, melyik eljárást választjuk.
1. citrusfélék: Ezzel kölcsönözhetünk derűsebb ízvilágot a zöldségeknek. Használjuk a citrom, lime, narancs héját és levét. Ennél a módszernél a legjobb, ha a már megsült zöldségeket ízesítjük.
2. ízesített olaj: Engedjünk teret a fokhagymás, a magvas olajnak, vagy akár a kókuszolajnak. Ezek még egy ízréteget adnak. Némelyiküket – mint a szezámmagolajat – egyszerűen csak csepegtessük rá az elkészült zöldségekre.
3. máz: Egy édes öntet – méz, juharszirup – használata sütés előtt különleges ízeket kölcsönöznek a zöldségnek. A sülés során karamellizálódik a cukor, és egy szép, fényes mázat képez. Sülés közben is meglocsolhatjuk sziruppal a zöldségeket, majd jól átkeverve tálaljuk azt.
4. bacon: Vágjunk fel néhányat, a zöldségekkel együtt süssük. A szalonna zsírja, segíti a zöldségek barnulását, minden füstös, sós ízt kap. Ha nem olajjal főzünk, elég csak szalonnazsírral átkenni a zöldségeket sütés előtt.
5. dressing: Akkor öntsük rá a zöldségekre, amikor azok még melegek – így extra íz szivárog beléjük.
via: The Kitchn