Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Alapanyagok

csirkecomb

a csirke combja, csak úgy, mint a többi szárnyasé, az állat talán legízletesebb része. Süthetjük, ránthatjuk, készíthetünk mellé mártást, de leveseink alapja is lehet. Ha unjuk már a csirkemellet, a változatosság kedvéért a filézzünk csirkecombot, és akár szelethúsnak kisütve, akár fölkockázva …

csirkemáj

Az egyik legkedveltebb csirkeaprólék. Amennyiben frissen - és úgy érdemes - vásároljuk, általában együtt kapjuk a szívvel. Tisztításkor az összes kis inat távolítsuk el róla, valamint ha a legkisebb zöld foltocskát is megpillantjuk rajta, alaposan vágjuk ki, mert az epe élvezhetetlenül keserűvé …

csirkemell

A csirke talán legkedveltebb része. Húsa nagyon kevés zsírt tartalmaz, ezért diétás étkezéshez javasolt. Íze semleges, ezért a legkülönfélébb ételekhez használhatjuk. Két formában vásárolható: csontos-bőrös egész mellként, vagy filézve. Elkészítésénél óvatosan kell eljárnunk, csak rövid ideig szabad …

csirkemellfilé

A csirke legnemesebb, és leggyakrabban használt része. Sokszor éri az a vád, hogy száraz, de csak akkor, ha túl hosszasan hőkezeljük. A titka, hogy nem szabad sokáig sütni/ főzni, hiszen nagyon hamar elkészül, és utána csak egyre szárazabb lesz.

csirkeszárny

A csirke egyik legfinomabb része, mivel csont melletti húsról van szó. Leginkább (csípős) mázakba szoktuk kisütni többféle, finom mártogatóssal. De a csirkeszárnyat rántani is lehet. Sütve, rántva, mázasan finom minden alkalomra, kiváltképp ha bulit tartunk.

csirkeszív

A csirke belsősége. Készíthető belőle leves, vadas, és egyéb ragus étel.

csoki csipsz

Csokoládé lencseként is megtalálhatjuk, apró, formázott csokoládé darabok, amik a sütés során megőrzik formájukat, de végső esetben apróra tört csokoládé darabokkal helyettesíthető.
1...151617 1819...103
17/103