3 olasz tipp a főzéshez
A Cooking Chanel Simply Laura főzőműsor és a Laura in the Kitchen – több mint 2 millió feliratkozóval rendelkező vlog – háziasszonyaként ismerté vált Laura Vitale már kislányként elleste a legfontosabb konyhai trükköket olasz nagymamájától. A következő 3 tanácsát mindenképp érdemes megfogadni, és alkalmazni:
1. Vegyünk egy olcsóbb és egy drágább olívaolajat: „Édesanyám és nagymamám is így tett” – kezdi Laura. Legyen kéznél többféle minőségű és áru olívaolaj: a drágábbat használjuk saláták önteteként (amikor kiviláglik az íze), az olcsóbbat pedig főzéshez (amikor sok más alapanyag fő egybe, így nem tűnik ki annyira az íze).
2. Fagyasszuk le a parmezán kérgét és adjuk a leveshez: A kéreg egyáltalán nem a parmezán haszontalan része, a kuka helyett kerüljön az ételbe az is! „Miközben fő a leves, dobjunk bele néhány kocka parmezánkérget. Minden ízét kiengedi, mialatt fő.” – mondja Laura. Mindig a hűtőjében tartja ezt az extra hozzávalót, hogy fel tudja vele dobni leveseit.
3. Kezeljük az időt hozzávalóként: Nagymamája megtanította Laura-nak, hogy az idő éppen olyan fontos, mint az étel bármelyik alapanyaga. „Sose tévesszük össze a hosszú előkészületi időt a hosszú főzési idővel. Hagyjunk elég időt az ételnek, hogy rendesen megfőjön.” – tanácsolja Laura, majd kiemeli: „Ha másoknak főzünk, a legjobb, ha azt szívből tesszük.”
forrás: popsugar.com