Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Édesburgonya falatok

Vajjal és juharsziruppal meglocsolva
2016. November 9.

Hozzávalók

  • 3-4 közepes édesburgonya, megpucolva
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 teáskanál juharszirup

  • pillecukor a tetejére
  • pekándió félbevágva a tetejére

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 205 fokra.

2. Vágjuk fel az édesburgonyát fél centis karikákra. Öntsük rájuk a vajat és a juharszirupot, és egy rétegben oszlassuk el egy tepsiben. Szórjuk meg sóval. Süssük 20 percig, amíg a korongok megpuhulnak, félidőben fordítsuk meg őket. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és kapcsoljuk be a grill funkciót.

3. Tegyünk minden korongra egy darab pillecukrot, és toljuk be a grill alá, amíg a pillecukor megnő és megbarnul. Azonnal vegyük ki a sütőből, és tegyünk a tetejére egy fél pekándiót.

 

Forrás: www.delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!