Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Friss áfonyaszósz húsokhoz, süteményekbe.

Friss áfonyaszósz

Adásban volt: 2013. July 30.
Friss áfonyaszósz húsokhoz, süteményekbe.
2016. July 26.

Hozzávalók

  • 30dkg friss meggy
  • 1 doboz áfonya
  • 1 hagyma
  • chili
  • vörösborecet
  • nádcukor

Elkészítés

A felaprított hagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük. Amikor már üveges, hozzáadjuk a meggyet és az áfonyát. Amikor már levet eresztettek – ha szükséges, adjanak hozzá egy kevés vizet – beletesszük a felaprított chilit, a két-három evőkanál nádcukort, a vörösborecetet és sózzuk, borsozzuk. Majd a hőt magasabbra véve beforraljuk, hogy kellően sűrű mártást kapjunk.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!