Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Gyömbérrel, fokhagymával készülő sült paprika krémleves íze elvarázsol, de sárga színe is szemet gyönyörködtető.

Sült paprika krémleves

Adásban volt: 2013. July 5.
A recepthez tartozó videó
Gyömbérrel, fokhagymával készülő sült paprika krémleves íze elvarázsol, de sárga színe is szemet gyönyörködtető.
2016. July 14.

Hozzávalók

2 személyre
  • 1 nagy sárga kaliforniai paprika
  • 1 közepes méretű burgonya
  • 1/2 póréhagyma
  • 1 kicsi salotta vagy 1/4 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 3-4cm-nyi friss gyömbér
  • őrölt kurkuma
  • ½ l húsleves, alaplé
  • 2-3ek olívaolaj

  • bors

Elkészítés

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt póréhagymát, a finomra aprított hagymát és fokhagymát, és megszórjuk kurkumával. Hozzáadjuk a reszelt friss gyömbért (és ha van, egy szál citromfüvet, amelyre előzőleg húsklopfolóval, vagy lábas aljával kissé szétnyomtunk, hogy felszabaduljanak az illóolajai). Felöntjük a húslevessel. Beletesszük az egész kicsire felkockázott burgonyát (ha egyforma apró kockákra vágjuk, gyorsan megfő), sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul (kb. 15 perc). Ekkor hozzáadjuk a csíkokra felvágott sült paprikát, és épp csak összemelegítjük. Robotgépben pürésítjük, majd átszűrjük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!