Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Álomcsapat kerestetik: Steiner Kristóf ismét nagy dobásra készül

Az Ízes Élet vegán bloggere újabb szuper projekttel állt elő, amelynek ti is a részesei lehettek. Ha szerettek főzni, laza, jó csapatban dolgozni, közel áll hozzátok a vegán étrend annak minden szépségével együtt, ráadásul nyárra sincs még különösebb tervetek, titeket is vár az álom munkalehetőség. Íme a részletek, sőt még Kristófot is elcsíptük egy mini interjú erejéig

Idén nyáron begördül a Vegan Gardenbe a Kristóf Konyhája I Kristóf’s Kitchen food truck – a menü megvan, a busz épül-szépül, már csak a csapat hiányzik. Ebből az alkalomból Kristóf 4 részes YouTube sorozatot indít, amelyben magyarországi jobbkezét, álomcsapatát keresi. Minden részletet megtaláltok az alábbi videóban.

Nincs más feladatotok, mint rögzíteni egy pár perces videót, ahol elmondjátok, hogy kik vagytok, mit jelent számotokra a konyhaművészet és a gasztronómia, illetve meséltek röviden 2 olyan fogásról, amelyet szívesen elkészítenétek egy személyes találkozóra. Mindkét recept szabadon választott, de az egyikük Kristóf szakácskönyveiből kerüljön kiválasztásra. Ezúttal nem a tökéletes technikán, hanem a tartalmon van a hangsúly: nincs szükség csilli-villi videóra, a gasztronómia és a vegánság iránti szeretet az, ami el fogja varázsolni Kristófot.

Megint izgalmas projektbe kezdtél. Mi motivált abban, hogy cseppet sem szokásos módon, a #KristofKonyhajaKihivas keretein belül találd meg az álomcsapatod?

Rengeteg barátom dolgozik vendéglátásban, és sajnos nagyon kevés igazán elhívatott, szívvel-lélekkel dolgozó kollégát sikerül csapattaggá tenni, ezt minden éttermes tudja. Arra gondoltam, ha nem csak egy melóként tekintünk a feladatra, hanem igazi küldetésként, talán sikerül megtalálnom azokat, akiknek ez a projekt épp olyan izgalmas, mint nekem.

 

Milyen a jó csapattag számodra?

Valószínűleg egy kicsit az ellentéte annak, mint amit a legtöbb munkahelyen várnak egy dolgozótól: szeretném ha kreatív lenne, és a recepteket nem kőbevésett dogmaként követné, hanem textúrákra, ízvilágra építve alkalmazkodna a szezonhoz. Olyan csapatra vágyom, ahol nem hierarchikus viszonyok alakítják a közeget, hanem csapatszellem, és az sem kötelező, hogy mindenki 100% vegán legyen, ugyanakkor a veganizmus és a növényi étrend iránti érdeklődés elengedhetetlen.

 

Mire számíthat az, aki a nyarát veletek tölti? Lehet tudni már valamit a menüről, publikus egy-egy részlet, vagy valamennyi elemét meglepetésnek szánjátok?

A menü már összeállt, és őszintén mondom, a kedvenc ételeimet válogattam be, arra is figyelve, hogy aki velünk melózik, sose unja meg a munkát, olyan sokféle és -fajta finomság készül majd. Ugyanakkor igyekeztem csupa egyszerűen nagyszerű receptet választani, elvégre street foodról van szó, még ha fine dining minőségben is.

 

Nem titok, hogy külföldön élsz. Te mennyit leszel jelen személyesen a food truckban?

Havonta-kéthavonta mindig Magyarországon kötök ki főzőkurzusok, pop-up vacsorák vagy televíziós munkák kapcsán, ezért ha a mindennapok során nem is én, hanem a Vegan Garden legénysége lesz a csapatvezető, mindig jelen leszek így vagy úgy, ha pedig a csapatunkból bárkinek segítségre van szüksége, online is ott tudok lenni – akár még a főzés során is.

 

Végezetül adsz útravalónak 1-2 jó tanácsot azoknak, akik szívük szerint azonnal jelentkeznének, de még kissé bizonytalanok?

Ha valaki úgy érzi, megdobogtatta a szívét a projekt, videó nélkül is jelentkezhet – közösen megoldjuk a videós tartalom elkészítését. Senkit se fogjon vissza, ha nincs szakmai tapasztalata – gyakran nehezebb együtt dolgozni olyanokkal, akiknek meggyőződésük: ők találták fel a gasztronómiát, és már mindent tudnak a szakmáról. A nyár csupán a kezdet – hosszú távon is gondolkodunk azokban, akik bebizonyítják a szezon során: közösen akarjuk továbbépíteni ezt a bohém, játékos, barátságos, ugyanakkor professzionálisan és következetesen vezetett projektet, a Kristóf’s Kitchen Food Truckot.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Séfek séfe beszélgetésünk első része:  „Szigorúnak kell lenni és őszintének” – interjú Vomberg Frigyes séffel

Séfek séfe beszélgetésünk első része: „Szigorúnak kell lenni és őszintének” – interjú Vomberg Frigyes séffel

"Ha egy produktum, amit a versenyző készít, az nem jó, azt nem lehet megdicsérni. Nem az embert bántjuk, hanem azt, amit elkészített. "

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!