
Zsidótojás
Hagyományos zsidó receptet, ami a hétköznapokat is ünnepivé teszi.
2016. január 5.
Hozzávalók
- 10 db tojás
- 20 dkg pecsenye libamáj
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg libazsír
- 1 ek. mustár
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés
A libamájat kevés libazsíron megsütöm. Ügyelni kell rá, hogy a máj puha maradjon, ne süljön „túl”. Mikor a máj kihűlt, a maradék zsírral pépesre töröm.
Ha ezzel végeztem, finomra vágom a hagymát, majd kevés sót adok hozzá. A főtt tojásokat is apró kockákra vágom.
Az előkészített májat, hagymát és a tojást egy nagyobb tálba teszem, és ízlés szerint ízesítem a mustárral, sóval, borssal és pirospaprikával.
Ha összeért, pirítóssal, barchesszel vagy vakaróval tálalom.
Megosztom barátaimmal
