
Zsályás sütőtök főzelék pirított céklával
Hozzávalók
3-4 adag- 1 kg sütőtök másfél centisre kockázva
- 1 nagy fej vöröshagyma finomra aprítva
- 1 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- fél tk só
- 6 dl alaplé vagy víz
- 2 dl kókusztej
- 2 csapott ek étkezési keményítő
- 1 cikk citrom kifacsart leve
- 8-10 friss zsályalevél
- só, bors, chilipor
- 2 fej céklagumó, másfél centisre kockázva
Elkészítés
A finomra aprított hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem. Ráreszelem a fokhagymát és a gyömbért, fűszerezem vékonyra aprított zsályalevéllel. Ráborítom a kockázott tököt, elkeverem majd felengedem az alaplével.
Sózom, borsozom majd fedő alatt 10-12 perc alatt haraphatóra főzöm. Egy merőkanálnyit kiveszek belőle, pürésítem majd visszakeverem az alaphoz.
A kókusztejet kikeverem a keményítőt és besűrítem vele a főzeléket.Citrom levével ízesítem. Sózom, borsozom, ha kell.
Egy vastag falú serpenyőt forróra hevítek, meglocsolom pár csepp olajjal és 56 friss zsályalevelet pár másodperc alatt ropogósra sütök benne.
Kiveszem, majd a kockázott céklát 5-6 perc alatt megpirítom a fűszeres olajon. Finoman sózom, borsozom. A hatodik-hetedik percben egy-két kanál vizet adok hozzá. Együtt tálalom őket.