
Zsályás sertésszűz fetával és sült paprikával
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg sertésszűz
- 8 zsályalevél
- 1 tk só
- frissen őrölt fekete bors
- 3 ek balzsamecet
- 3 ág friss kakukkfű
- 8 kápia paprika
- 5 ek olívaolaj
- 20 dkg feta sajt
Elkészítés
A sertésszüzet 2 centi vastag szeletekre vágjuk, a tenyérrel kissé lelapítjuk a szeleteket, mindét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
Egy grill serpenyőben olívaolajat forrósítunk, beledobjuk a zsályát és a kakukkfüvet, majd a fűszerek mellé tesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukat 3-3 percig grillezzük.
miután megsült a húst, és a zsályát kivesszük a serpenyőből.
A paprikát vékonyan felcsíkozzuk. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk 3 evőkanálnyi balzsamecettel, majd a visszamaradt zsiradékon 3 perc alatt ropogósra sütjük.
Tálaláskor a sült paprikát négy tányérra osztjuk, mindegyik közepére kerül egy-két szelet a grillezett sertésszűzből és rámorzsoljuk feta sajtot.