Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldségpakora (gluténmentes)

Hogyan lehet megenni egyszerre 1 kiló zöldséget? Például így: csicseriborsólisztes tésztába forgatva, és forró olajban hirtelen kisütve. Ez az indiai eredetű fogás nagyszerűen működik brokkolival, karfiollal, gyökérzöldségekkel, de vöröshagymakarikákkal is isteni. Joghurtos mártogatóst kínáljunk hozzá.
2016. május 27.

Hozzávalók

4 adag
  • A tésztához:
  • 10 dkg csicseriborsóliszt
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 1 csipet cayenne bors
  • ½ teáskanál őrölt kurkuma
  • 2 dl víz
  • A zöldségekhez:
  • ½ kg karfiol, rózsákra szedve
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ½ kg sárgarépa, megtisztítva és ½ cm vastag hasábokra szelve
  • a sütéshez napraforgóolaj

Elkészítés

A lisztet, a keményítőt, a sütőport, a sót és a fűszereket összekeverjük, majd hozzáöntjük a vizet. A tésztát legalább 1 órán át állni hagyjuk.

A karfiolt és a répát gőz fölött kb. 4 perc alatt roppanósra pároljuk, majd kihűtjük, és leszárítjuk.
A vöröshagymát fél centis karikákra vágjuk.

A sütéshez egy nagy serpenyőben vagy fritőzben olajat melegítünk. Fontos, hogy nagyon forró legyen, mert különben túl sokat olajat szív magába a tészta – kb. 190 fokosnak kell lennie. Ezt olajhőmérővel ellenőrizzük, vagy a kenyérkocka-teszttel: ha a beledobott kis kocka 20 másodperc alatt aranybarnára sül, jó a hőmérséklet.

A párolt zöldségeket és a hagymakarikákat sorban a tésztába mártjuk, és szűrőkanállal az olajba eresztjük. Kb. 1 perc alatt megsülnek.
Papírtörlős tálcára szedjük, és a sóval, borssal, valamint kevés citromlével ízesített joghurttal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kollár Anita

Kollár Anita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi spárgapakora

Tavaszi spárgapakora

Főzelékek finom kiegészítője, leginkább a sárgarépáé, de érdemes magában is elkészíteni, nem fog megmaradni.
Gluténmentes zöld rizottó sajtos tallérral

Gluténmentes zöld rizottó sajtos tallérral

Minél többféle zöld levelet használunk, annál finomabb lesz ez a rizottó. Tökéletes hozzá a spenót, a sóska, a reteklevél vagy a mizuna, de ha igazán extrázni akarunk, zsenge csalánlevelekkel készítsük.
Gluténmentes vendégvárás: csicserikeksszel

Gluténmentes vendégvárás: csicserikeksszel

Gluténmentes, tejmentes, vegán ropogtatnivaló. Karakteres ízét a melegítő fűszerek, valamint az alapanyagként használt csicseriborsóliszt adja.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!