
Zöldséges vöröslencseragu pirított kacsamellel
Béres Alexandra, a fitneszteremben és a konyhában is egyaránt otthonosan mozog. Most, a 3 éves GoodFood magazinnak készített egy szuper egészséges fogást.
2015. május 26.
Hozzávalók
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej mogyoróhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ karalábé
- ¼ zeller
- 25 dkg vöröslencse
- ½ l zöldséglevesalaplé
- 2 dl kókusztej
- római kömény
- curry paszta
- chili (ízlés szerint)
- 1 kacsamell apró darabokra vágva
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
Vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket. Vágjuk fel a húst kis kockákra. Kevés olívaolajon pirítsuk le a hagymát, majd tegyük bele a húst, és süssük fehéredésig.
Dobjuk rá a zöldségeket, és a hússal együtt kicsit forgassuk át. Fűszerezzük fokhagymával, ízlés szerint curryvel és római köménnyel. Öntsük fel az alaplével, és lefedve pároljuk félig puhára. Amikor már kissé megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a vöröslencsét, és főzzük tovább. Ha már szinte az összes alaplé elfőtt, és a lencse is megpuhult, öntsük fel a kókusztejjel. Néhány percig még hagyjuk főni, sózzuk, borsozzuk.
Megosztom barátaimmal