
Zöldséges tortilla
Péterffy Lili, énekesnő a gasztronómia megszállottjának vallja magát. Imád főzni és imád enni is. 7 évesen kezdte a konyhai tevékenykedést, a bableves elkészítésével, azóta pedig számos saját recepttel bővítette a repertoárját. Az olasz és a japán konyha visz nála mindent.
2015. január 13.
Hozzávalók
2-3 adag- tortilla
- sárgarépa
- sajt
- olajos magvak
- kurkuma
- fokhagyma
- cayennebors
- sáfrány
- petrezselyem
- fokhagyma
- vöröshagyma
- pritamin paprika
- paradicsom
- só
- bors
- jégsaláta
- natúr joghurt
Elkészítés
Lereszelem a répát és egy serpenyőben addig forgatom,amíg kicsit meg nem pirul. Felkockázott vöröshagymát, reszelt fokhagymát és aprított petrezselymet adok hozzá, és megszórom a fűszerekkel. Sózom, borsozom. Beleteszem a felkockázott paradicsomot és a pritamin paprikát. Összeforgatom, és kicsit megfonnyasztom a serpenyőben. Ekkor jöhet rá a reszelt/felkockázott sajt,az olajos magvak.
Egy másik serpenyőben egy kicsit megpirítom a tortilla lapot, majd kibélelem pár saláta levéllel, erre kerül a joghurt, és végül a répás keverék. Összetekerem,és kész is a finom és egészséges harapnivaló 🙂
Megosztom barátaimmal