Zöldséges, petrezselymes kukoricaleves

Hozzávalók
4 adag- 6 cső kukorica
- 5 dkg vaj
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- kakukkfű
- 1 liter alaplé
- fél kg burgonya
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- chili pehely
- só
Elkészítés
A megolvasztott vajon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát. Megsózzuk. Közben előkészítjük a kukoricát. Magas falú tálba levágjuk a 6 csőről a szemeket. Ha a hagyma elkészült, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, majd az alaplevet. (A megtisztított kukoricacsöveket feltesszük főni. Körülbelül fél óra alatt elkészül az alaplé, melyet használhatunk ehhez a leveshez, vagy más zöldséglevesek alapjaként is.) A levest megsózzuk, és jöhet bele a kakukkfű is. Ha a burgonya megpuhult (kb. 15 perc) a kukorica következik, amivel maximum 5 további percig főzzük. Közben hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Végül az apróra vágott petrezselymet, snidlinget, ízlés szerint chilit.