Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldséges, petrezselymes kukoricaleves

Adásban volt: 2014. szeptember 23.
A recepthez tartozó videó
Tartalmas, krémes-tejszínes leves, a még zsenge kukoricával a főszerepben. Édes kukorica sok-sok fűszernövénnyel, nem csak vegetáriánusoknak!
2016. július 28.

Hozzávalók

4 adag
  • 6 cső kukorica
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • kakukkfű
  • 1 liter alaplé
  • fél kg burgonya
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • chili pehely

Elkészítés

A megolvasztott vajon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát. Megsózzuk. Közben előkészítjük a kukoricát. Magas falú tálba levágjuk a 6 csőről a szemeket. Ha a hagyma elkészült, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, majd az alaplevet. (A megtisztított kukoricacsöveket feltesszük főni. Körülbelül fél óra alatt elkészül az alaplé, melyet használhatunk ehhez a leveshez, vagy más zöldséglevesek alapjaként is.) A levest megsózzuk, és jöhet bele a kakukkfű is. Ha a burgonya megpuhult (kb. 15 perc) a kukorica következik, amivel maximum 5 további percig főzzük. Közben hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Végül az apróra vágott petrezselymet, snidlinget, ízlés szerint chilit. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.
Wokos, csípős kukorica

Wokos, csípős kukorica

Villámgyorsan elkészíthető, klasszikus wokos zöldségköret, mely kiváló kísérője lehet a húsos főételünknek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?