Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldséges minestrone

Adásban volt: 2015. március 24.
A recepthez tartozó videó
Egy télbúcsúztató, mindent bele zöldségleves, ami egészséges és parmezánnal olaszosan finom is.
2016. február 19.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 vöröshagyma
  • 3 szárzeller
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 1,2 liter alaplé
  • 2 doboz nagyszemű fehérbab konzerv
  • fél fej kelkáposzta

  • bors
  • 10 levél bazsalikom
  • zellerlevél
  • 5 dkg parmezán
  • tálaláshoz bagett

Elkészítés

A kelkáposztát kisebb csíkokra vágjuk. Közben a serpenyőt szárazon felmelegítjük, és amkor már elég forró, pár csepp olajat öntünk bele.
Erre rászórjuk a kelkáposztát és mozgatás nélkül lepirítjuk. Amikor egy kicsit már odakapott, átforgatjuk.

Egy lábosban olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, sózzuk – így levet ereszt és könnyebben párolódik. Beletesszük a felkarikázott szárzellert is, és megborsozzuk.
Beleöntünk egy doboz paradicsomkonzervet és a leszűrt zöldségalaplevet. 10-15 percig főzzük.

Mikor a szárzeller is megpuhult, a levesbe öntjük a fehérbabot és a fonnyasztott kelkáposztát. Ezekkel már csak összemelegítjük.

A levest fűszerezzük: friss bazsalikommal, zellerlevéllel és reszelt parmezánnal.
Ropogós  bagettel tálaljuk.

Aki csípősen szereti, chilivel erősítheti.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyökérzöldség leves - Kenchinjiru

Gyökérzöldség leves - Kenchinjiru

A japán házi konyhának ezt nagyon egészséges levesét érdemes kipróbálni.
Tavaszi minestrone leves

Tavaszi minestrone leves

Klasszikus minestrone, az olasz konyha egyik felejthetetlen levese. Ezúttal csigatésztával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?