Zöldséges minestrone

Hozzávalók
4 adag- 1 vöröshagyma
- 3 szárzeller
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
- 1,2 liter alaplé
- 2 doboz nagyszemű fehérbab konzerv
- fél fej kelkáposzta
- só
- bors
- 10 levél bazsalikom
- zellerlevél
- 5 dkg parmezán
- tálaláshoz bagett
Elkészítés
A kelkáposztát kisebb csíkokra vágjuk. Közben a serpenyőt szárazon felmelegítjük, és amkor már elég forró, pár csepp olajat öntünk bele.
Erre rászórjuk a kelkáposztát és mozgatás nélkül lepirítjuk. Amikor egy kicsit már odakapott, átforgatjuk.
Egy lábosban olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, sózzuk – így levet ereszt és könnyebben párolódik. Beletesszük a felkarikázott szárzellert is, és megborsozzuk.
Beleöntünk egy doboz paradicsomkonzervet és a leszűrt zöldségalaplevet. 10-15 percig főzzük.
Mikor a szárzeller is megpuhult, a levesbe öntjük a fehérbabot és a fonnyasztott kelkáposztát. Ezekkel már csak összemelegítjük.
A levest fűszerezzük: friss bazsalikommal, zellerlevéllel és reszelt parmezánnal.
Ropogós bagettel tálaljuk.
Aki csípősen szereti, chilivel erősítheti.