Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldséges minestrone

Adásban volt: 2015. március 24.
A recepthez tartozó videó
Egy télbúcsúztató, mindent bele zöldségleves, ami egészséges és parmezánnal olaszosan finom is.
2016. február 19.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 vöröshagyma
  • 3 szárzeller
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 1,2 liter alaplé
  • 2 doboz nagyszemű fehérbab konzerv
  • fél fej kelkáposzta

  • bors
  • 10 levél bazsalikom
  • zellerlevél
  • 5 dkg parmezán
  • tálaláshoz bagett

Elkészítés

A kelkáposztát kisebb csíkokra vágjuk. Közben a serpenyőt szárazon felmelegítjük, és amkor már elég forró, pár csepp olajat öntünk bele.
Erre rászórjuk a kelkáposztát és mozgatás nélkül lepirítjuk. Amikor egy kicsit már odakapott, átforgatjuk.

Egy lábosban olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, sózzuk – így levet ereszt és könnyebben párolódik. Beletesszük a felkarikázott szárzellert is, és megborsozzuk.
Beleöntünk egy doboz paradicsomkonzervet és a leszűrt zöldségalaplevet. 10-15 percig főzzük.

Mikor a szárzeller is megpuhult, a levesbe öntjük a fehérbabot és a fonnyasztott kelkáposztát. Ezekkel már csak összemelegítjük.

A levest fűszerezzük: friss bazsalikommal, zellerlevéllel és reszelt parmezánnal.
Ropogós  bagettel tálaljuk.

Aki csípősen szereti, chilivel erősítheti.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyökérzöldség leves - Kenchinjiru

Gyökérzöldség leves - Kenchinjiru

A japán házi konyhának ezt nagyon egészséges levesét érdemes kipróbálni.
Tavaszi minestrone leves

Tavaszi minestrone leves

Klasszikus minestrone, az olasz konyha egyik felejthetetlen levese. Ezúttal csigatésztával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.