Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldséges-kapros csirkeragu, gombás vadrizzsel

Adásban volt: 2016. június 1.
A recepthez tartozó videó
Illatos tavaszi egytálétel: tejszíntől selymes csirkeragu és zöldfűszeres-gombás rizs. Hétköznapi vacsorára vagy szombati ebédre fantasztikus.
2016. június 1.

Hozzávalók

  • Csirkeragu:
  • 5 db csirke felsőcomb
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db retek
  • 1 db répa
  • 1 db TV paprika
  • 1 zellerszár
  • 3 db spárga
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg zöldborsó
  • friss kapor
  • zöldfűszerek
  • 1 dl alaplé
  • Gombás vadrizs:
  • 20 dkg vadrizs
  • fél fej vöröshagyma
  • 30 dkg vegyes gomba
  • 4 dl alaplé

Elkészítés

Csirkeragu

A felcsíkozott szalonnát, forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk a bőrrel együtt.
Fél fej hagymát meghámozunk, nagyobb karikákra vágjuk és a szalonna mellé tesszük.

Közben a combokat kifilézzük és felkockázzuk, nem túl kicsire. Ha a hagyma már karamellizálódott, mehet a serpenyőben a csirkecomb is. Pirítsuk meg ezt is.
Elkészülési sorrendben a nagyobb darabokra vágott sárgarépa következik, majd a megmosott és negyedelt hónapos retek. Ezután jön a felkarikázott szárzeller. Ha megpirultak a zöldségek is, sózzuk és szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Végül a nagyobb darabokra vágott spárga, újhagyma és paprika következik. Jól átforgatjuk és felöntjük kevés alaplével.
Mikor a csirkecomb és az összes zöldség is megfőtt, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a zöldborsót is. Ezzel már nem is kell nagyon főzni.

Gombás vadrizs

A gombát megmossuk, nem áztatjuk, és feldaraboljuk. Forró olajban lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát is. Beleöntjük a rizst, ezt is átforgatjuk a gombás-olajos-hagymával, sózzuk és felöntjük az alaplével. alacsony hőmérsékleten, lefedve puhára főzzük a rizst.

Apróra vágott, friss zöldfűszerrel tálaljuk.

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gombás-zöldséges malacragu tarhonyarizottóval

Hagyományosnak tűnő magyaros fogás, a köreten azonban csavarhatunk egyet: a sima tarhonyából kevés parmezánnal és vajjal rizottót varázsolhatunk a sertésragu mellé. Vasárnapi klasszikus.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!