Zöldséges-kapros csirkeragu, gombás vadrizzsel

Hozzávalók
- Csirkeragu:
- 5 db csirke felsőcomb
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 csomag újhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db retek
- 1 db répa
- 1 db TV paprika
- 1 zellerszár
- 3 db spárga
- 2 dl tejszín
- 20 dkg zöldborsó
- friss kapor
- zöldfűszerek
- 1 dl alaplé
- Gombás vadrizs:
- 20 dkg vadrizs
- fél fej vöröshagyma
- 30 dkg vegyes gomba
- 4 dl alaplé
Elkészítés
Csirkeragu
A felcsíkozott szalonnát, forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk a bőrrel együtt.
Fél fej hagymát meghámozunk, nagyobb karikákra vágjuk és a szalonna mellé tesszük.
Közben a combokat kifilézzük és felkockázzuk, nem túl kicsire. Ha a hagyma már karamellizálódott, mehet a serpenyőben a csirkecomb is. Pirítsuk meg ezt is.
Elkészülési sorrendben a nagyobb darabokra vágott sárgarépa következik, majd a megmosott és negyedelt hónapos retek. Ezután jön a felkarikázott szárzeller. Ha megpirultak a zöldségek is, sózzuk és szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Végül a nagyobb darabokra vágott spárga, újhagyma és paprika következik. Jól átforgatjuk és felöntjük kevés alaplével.
Mikor a csirkecomb és az összes zöldség is megfőtt, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a zöldborsót is. Ezzel már nem is kell nagyon főzni.
Gombás vadrizs
A gombát megmossuk, nem áztatjuk, és feldaraboljuk. Forró olajban lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát is. Beleöntjük a rizst, ezt is átforgatjuk a gombás-olajos-hagymával, sózzuk és felöntjük az alaplével. alacsony hőmérsékleten, lefedve puhára főzzük a rizst.
Apróra vágott, friss zöldfűszerrel tálaljuk.
