Zöldséges, halas paella

Hozzávalók
- 40 dkg tőkehalfilé vagy harcsa
- 20 dkg jázmin rizs
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 3 fej csiperkegomba
- 3 féle színű kaliforniai paprika
- 1 db lime
- 2 dl kókusztej
- curry por
Elkészítés
A wokot már az elején feltesszük melegedni a tűzhelyre. Közben előkészítjük a hozzávalókat: a félbevágott vöröshagymát felkarikázzuk, a kaliforniai paprikák felét felcsíkozzuk, a gombafejeket egészben felkarikázzuk végül a fokhagyma gerezdeket is felaprítjuk.
A halat kifilézzük, hogy teljesen szálkamentes legyen és felkockázzuk. Besózzuk és 5 percet állni hagyjuk.
A forró wokba olívaolajat öntünk és rögtön bele is rakjuk a felkarikázott fokhagymát. Megszórjuk a curry porral és hozzáadjuk a vöröshagyma karikákat, így nem ég meg a currys fokhagyma sem. Rövid ideig pirítjuk és beletesszük a felcsíkozott, színes kaliforniai paprikákat. Pirítsuk a zöldségeket, de arra is figyeljünk, nehogy megégjenek.
Beletesszük a felkarikázott gombafejeket, átforgatjuk és felöntjük a kókusztejjel. Végül a felkockázott hal következik, pár perc alatt megfőzzük. Meglocsoljuk a friss lime levével és reszelhetünk bele a héjából is.
Főtt jázmin rizzsel és friss korianderrel tálaljuk.
