Zöldséges gőzölt lazac
Adásban volt: 2014. február 14.
A recepthez tartozó videó

Kitűnő vendégváró, hiszen korábban előkészíthetjük, és a tasakban gőzöléssel a lazac megőrzi zamatát, amit ebben az esetben a gyömbér és a mandarin egzotikus ízkombinációja koronáz meg. Szerelmes vacsorára a legjobb választás.
2016. február 8.
Hozzávalók
2 személyre- 2X15 dkg lazacfilé
- 2 sárgarépa
- 1 csokor újhagyma
- 1 mandarin
- friss gyömbér
- koriandermag
- olivaolaj
- só
- bors
Elkészítés
Egy nagyobb sütőpapír darabot levágunk és kettéhajtjuk. Az egyik felére ráhelyezzük a gyufaszálra aprított sárgarépát és az újhagyma felét, ráreszelünk egy kevés mandarinhéjat, gyömbért, majd megszórjuk néhány szem koriandermaggal. Pár csepp olívaolajat csöpögtetünk rá, és erre fektetjük a lazacszeletet, majd sózzuk, borsozzuk és végül ismét mandarinhéjat és gyömbért szórunk rá. A tetejére ismét pár csepp olívaolaj kerül, majd a sütőpapír másik felét ráhajtjuk, és a sütőpapír szélét légmentesen felsodorjuk. Ugyanezt megcsináljuk a másik adag lazacszelettel is, és mindkét csomagot tepsibe helyezzük, majd 10-12 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Megosztom barátaimmal