Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldséges gőzölt lazac

Adásban volt: 2014. február 14.
A recepthez tartozó videó
Kitűnő vendégváró, hiszen korábban előkészíthetjük, és a tasakban gőzöléssel a lazac megőrzi zamatát, amit ebben az esetben a gyömbér és a mandarin egzotikus ízkombinációja koronáz meg. Szerelmes vacsorára a legjobb választás.
2016. február 8.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2X15 dkg lazacfilé
  • 2 sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 mandarin
  • friss gyömbér
  • koriandermag
  • olivaolaj

  • bors

Elkészítés

Egy nagyobb sütőpapír darabot levágunk és kettéhajtjuk. Az egyik felére ráhelyezzük a gyufaszálra aprított sárgarépát és az újhagyma felét, ráreszelünk egy kevés mandarinhéjat, gyömbért, majd megszórjuk néhány szem koriandermaggal. Pár csepp olívaolajat csöpögtetünk rá, és erre fektetjük a lazacszeletet, majd sózzuk, borsozzuk és végül ismét mandarinhéjat és gyömbért szórunk rá. A tetejére ismét pár csepp olívaolaj kerül, majd a sütőpapír másik felét ráhajtjuk, és a sütőpapír szélét légmentesen felsodorjuk. Ugyanezt megcsináljuk a másik adag lazacszelettel is, és mindkét csomagot tepsibe helyezzük, majd 10-12 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 

3.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás fehérrépa krémleves

Almás fehérrépa krémleves

A fehérrépa jellegzetes, földes ízét a krumpli és az alma finoman meglágyítja, ebben az őszi napokra kifejezetten ajánlott megunhatatlan krémlevesben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!