Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldséges-csirkés rétes

2016. szeptember 2.

Hozzávalók

4 személyre
  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 db cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db padlizsán
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg bébikukorica
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag rétes tészta
  • torma ízlés szerint
  • 1 szál friss bazsalikom
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 200 g krémsajt

Elkészítés

1. A csirkemellet félujjnyi csíkokra felvágjuk, sóval, borssal jól összekeverjük, majd félretesszük.

2. A zöldségeket alaposan megmossuk és feldaraboljuk vékony csíkokra.

3. Serpenyőben az olívaolajat felhevítjük, lepirítjuk benne a csirkemellet, majd hozzáadjuk a zöldségeket.

4. Tovább pirítjuk, ha elkészült (kb. 5 perc) megszórjuk liszttel és hagyjuk 1-2 percig, nem szabad megkeverni, hagyni kell, hogy a liszt felszívja a zöldségek kiengedett levét (különben becsomósodik!). Akkor keverhetjük meg, ha már azt látjuk, hogy a liszt majdnem “eltűnt”.

5. Félrehúzzuk, ha kicsit visszahűlt, hozzáadjuk a tojások sárgáját is és jól elkeverjük.

6. Enyhén nedves konyharuhára ráhelyezzük a réteslapot, ecsettel óvatosan megkenjük az olvasztott vajjal, majd jöhet még egy réteslap. (Én három lapot ragasztottam össze.)

7. A tölteléket ráhelyezzük a réteslap szélére, majd a konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk.

8. A tetejét megkenjük tojássárgájával.

9. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük. Mielőtt felvágnánk, hagyjuk egy kicsit hűlni.

10. A mártáshoz a krémsajtot, a reszelt tormát, bazsalikomot összeturmixoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tipp: Én hidegen tálaltam a rétes mellé, de ha valaki szeretné, meg is lehet melegíteni, egy kevés tejszín hozzáadásával.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Körtés, csokoládés rétes

Körtés, csokoládés rétes

Csokoládés, gyümölcsös rétes. Mindenkinek ki kell próbálnia!
Véres hurkás rétesháromszög almaszósszal

Véres hurkás rétesháromszög almaszósszal

Ez a recept új értelmet adhat a véres hurkának, valamint kitűnő vendégváró, hiszen az előkészített rétesháromszögek nagyon hamar piros-ropogósra sülnek a barátok érkezése után.
Ropogós rétestésztában sült camembert

Ropogós rétestésztában sült camembert

Camembert sajt, ezúttal rétestésztába csomagolva, áfonyalekvárral.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.