Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldségchipsek avokádós mártogatóssal

Adásban volt: 2014. október 15.
A recepthez tartozó videó
Az igazi chips helyett cékla chips, az igazi majonéz helyett avokádókrém. Tévénézős ropogtatnivaló.
2016. január 30.

Hozzávalók

  • 3 cékla
  • olaj

  • 1 érett avokádó
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 ek méz

Elkészítés

Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A zöldségeket hajszálvékonyra gyaluljuk és egy konyharuhába vagy papírtörlőbe csavarva megszárogatjuk, majd forró olajban kisütjük, végül papírtörlőre szedve leitatjuk.

Az avokádó belsejét kikanalazzuk, a citrom levét ráfacsarjuk, és megsózzuk. Hozzáadjuk a mustárt és a mézet, pürésítjük, és közben lassan, kevés olívaolajat csepegtetünk hozzá. A zöldségchips mellé kínáljuk mártogatónak. 

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Avokádó - több van benne, mint gondolnád!

Avokádó - több van benne, mint gondolnád!

Kétféle embert ismerek: aki él-hal az avokádóért, és aki ki nem állhatja. Az alábbiakból bizonyára ki fog derülni, hogy én az első csoportba tartozom.
Fetamártogató nyers zöldségekkel

Fetamártogató nyers zöldségekkel

Egy gyorsan elkészíthető, egészséges nassolni való, ami vendégvárónak is tökéletes. A feta a joghurttal és a zöldfűszerekkel elkeverve fantasztikus trió.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.