Zöldfűszeres malacraguleves krumpligombóccal

Hozzávalók
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg kacsazsír
- 50 dkg malaclapocka
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- 2 liter alaplé
- 2 dl tejföl
- 20 dkg főtt krumpli
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- petrezselyemzöld
- friss kakukkfű
- 2 ág friss rozmaring
Elkészítés
Az olvasztott kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Nem kell pirítani.
Közben egy filézőkéssel, a csontról szépen lefejtjük a húst, majd a csontos darabot a hagymás zsírba tesszük. Megszórjuk pirospaprikával és rögtön hozzáadjuk a felkockázott húst is. Megsózzuk és közepes lángon hagyjuk puhulni.
A sertésraguhoz tegyünk pár ág friss rozmaringot és kakukkfüvet, hogy illatosabb legyen.
Mikor a hús már megpuhult, jöhet a felkockázott karalábé, sárgarépa, majd a paradicsom is, egészben. Majd öntsük fel az alaplével és főzzük puhára a zöldségeket is.
A krumpligombóchoz a héjában főtt burgonyákat lereszeljük, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, majd a apránként a lisztet is. Adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet és dolgozzuk össze az egészet egy fakanállal.
Mikor már a zöldségek is megpuhultak, két levesbe mártott kanál segítségével szaggassuk ki a krumpligombócokat és főzzük ki őket a levesben.
Nyers csiperkegomba szeletekkel és tejföllel tálaljuk.
