Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldfűszeres malacraguleves krumpligombóccal

Adásban volt: 2016. május 9.
A recepthez tartozó videó
Kiadós, gazdag, ízletes leves, ami akár önmagában is kitölt egy étkezést.
2016. május 14.

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg kacsazsír
  • 50 dkg malaclapocka
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 2 liter alaplé
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg főtt krumpli
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • friss kakukkfű
  • 2 ág friss rozmaring

Elkészítés

Az olvasztott kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Nem kell pirítani.
Közben egy filézőkéssel, a csontról szépen lefejtjük a húst, majd a csontos darabot a hagymás zsírba tesszük. Megszórjuk pirospaprikával és rögtön hozzáadjuk a felkockázott húst is. Megsózzuk és közepes lángon hagyjuk puhulni.
A sertésraguhoz tegyünk pár ág friss rozmaringot és kakukkfüvet, hogy illatosabb legyen.

Mikor a hús már megpuhult, jöhet a felkockázott karalábé, sárgarépa, majd a paradicsom is, egészben. Majd öntsük fel az alaplével és főzzük puhára a zöldségeket is.

A krumpligombóchoz a héjában főtt burgonyákat lereszeljük, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, majd a apránként a lisztet is. Adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet és dolgozzuk össze az egészet egy fakanállal.

Mikor már a zöldségek is megpuhultak, két levesbe mártott kanál segítségével szaggassuk ki a krumpligombócokat és főzzük ki őket a levesben.

Nyers csiperkegomba szeletekkel és tejföllel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi zöldségleves májgaluskával

Könnyed, tavaszi leves, zsenge zöldségekből, amit májgaluskával tehetünk igazán tartalmassá.
Klasszikus savanyú tojásleves vajas krutonnal

Klasszikus savanyú tojásleves vajas krutonnal

Gyerekkorunkat idéző ízek, hozzáférhető alapanyagokból. Olcsó és mégis istenien finom hétköznapi leves.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!