Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldfűszeres kuszkusz pácolt csirkefalatokkal

A kuszkusz és rengeteg zöld találkozása a csirkével.
2016. február 21.

Hozzávalók

3-4 adag
  • pácolt csirke:
  • 50 dkg csirkemell filé, nagyobb darabokra kockázva
  • 1 ek világos szójaszósz
  • 1/2 tk currypor
  • 1/2 citrom leve
  • chilipor ízlés szerint
  • 1 ek méz

  • frissen őrölt bors
  • elkészítéshez:
  • 30 dkg kuszkusz
  • 3 dl forró húsleves vagy víz
  • 3 szál újhagyma, zöldjével együtt vékonyra karikázva
  • 2 nagy csokor friss petrezselyemzöld, finomra aprítva
  • 6-7 medvehagyma levél, vékonyra csíkozva
  • egy csokor hónapos retek, negyedelve (a zsenge leveleit aprítsuk finomra)
  • fél citrom leve
  • 3-4 el olívaolaj

  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A pác hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb keverőtálban és forgassuk bele a csirkemell darabokat. Fedjük le frissentartó fóliával és tegyük 20-30 percre a hűtőbe.
Amíg pácolódik a hús, forraljuk fel a húslevest. A kuszkuszt öntsük egy nagyobb keverőtálba, öntsünk hozzá egy evőkanál olívaolajat és alaposan keverjük bele. Ha levest használunk, ne sózzuk meg, de ha vízzel forrázzuk, akkor 3-4 csipet mehet bele. Keverjük el és öntsük rá a forró folyadékot. Takarjuk le, és hagyjuk állni 15 percet.
Ezután egy villával dolgozzuk át és várjuk meg, míg langyosra hűl. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a felaprított zöldeket, forgassuk össze, majd citromlével, olajjal, sóval és borssal ízesítsük.
Egy kisebb edényben pár csepp citromlevet keverjünk össze egy-két kanál olívaolajjal és forgassuk össze a retekkel. Ízlés szerint némi chilit is adhatunk hozzá.
Utolsó lépésben a pácolt húst borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire és 12-14 perc alatt süssük készre.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi ropogósok – Répa, retek, nem mogyoró

Tavaszi ropogósok – Répa, retek, nem mogyoró

Bár az egészségőrök bizonyára fölszisszenek, amikor kis kupac sót halmozunk a tányérra és belemártogatjuk a kezünk ügyébe akadó tavaszi ropogósókat, ám az újhagymától a retekig annyi minden kívánkozik abba kis adag sóba.

Mentás zöldborsófőzelék

Két remek zöld találkozása: menta és zöldborsó egy főzelékben.
Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

A levél bizony rajtuk marad – mondja most már Szatmári Feri, a főzelékes, magabiztosan a piaci kofáknak. Miért dobnánk ki őket, ha lehet belőlük pesztó, levesbetét vagy éppen főzelék?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.