Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldfűszeres kuszkusz pácolt csirkefalatokkal

A kuszkusz és rengeteg zöld találkozása a csirkével.
2016. február 21.

Hozzávalók

3-4 adag
  • pácolt csirke:
  • 50 dkg csirkemell filé, nagyobb darabokra kockázva
  • 1 ek világos szójaszósz
  • 1/2 tk currypor
  • 1/2 citrom leve
  • chilipor ízlés szerint
  • 1 ek méz

  • frissen őrölt bors
  • elkészítéshez:
  • 30 dkg kuszkusz
  • 3 dl forró húsleves vagy víz
  • 3 szál újhagyma, zöldjével együtt vékonyra karikázva
  • 2 nagy csokor friss petrezselyemzöld, finomra aprítva
  • 6-7 medvehagyma levél, vékonyra csíkozva
  • egy csokor hónapos retek, negyedelve (a zsenge leveleit aprítsuk finomra)
  • fél citrom leve
  • 3-4 el olívaolaj

  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A pác hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb keverőtálban és forgassuk bele a csirkemell darabokat. Fedjük le frissentartó fóliával és tegyük 20-30 percre a hűtőbe.
Amíg pácolódik a hús, forraljuk fel a húslevest. A kuszkuszt öntsük egy nagyobb keverőtálba, öntsünk hozzá egy evőkanál olívaolajat és alaposan keverjük bele. Ha levest használunk, ne sózzuk meg, de ha vízzel forrázzuk, akkor 3-4 csipet mehet bele. Keverjük el és öntsük rá a forró folyadékot. Takarjuk le, és hagyjuk állni 15 percet.
Ezután egy villával dolgozzuk át és várjuk meg, míg langyosra hűl. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a felaprított zöldeket, forgassuk össze, majd citromlével, olajjal, sóval és borssal ízesítsük.
Egy kisebb edényben pár csepp citromlevet keverjünk össze egy-két kanál olívaolajjal és forgassuk össze a retekkel. Ízlés szerint némi chilit is adhatunk hozzá.
Utolsó lépésben a pácolt húst borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire és 12-14 perc alatt süssük készre.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi ropogósok – Répa, retek, nem mogyoró

Tavaszi ropogósok – Répa, retek, nem mogyoró

Bár az egészségőrök bizonyára fölszisszenek, amikor kis kupac sót halmozunk a tányérra és belemártogatjuk a kezünk ügyébe akadó tavaszi ropogósókat, ám az újhagymától a retekig annyi minden kívánkozik abba kis adag sóba.

Mentás zöldborsófőzelék

Két remek zöld találkozása: menta és zöldborsó egy főzelékben.
Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

Karalábé- és reteklevélfőzelék curryvel

A levél bizony rajtuk marad – mondja most már Szatmári Feri, a főzelékes, magabiztosan a piaci kofáknak. Miért dobnánk ki őket, ha lehet belőlük pesztó, levesbetét vagy éppen főzelék?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!