
Zöldfűszeres kuszkusz pácolt csirkefalatokkal
Hozzávalók
3-4 adag- pácolt csirke:
- 50 dkg csirkemell filé, nagyobb darabokra kockázva
- 1 ek világos szójaszósz
- 1/2 tk currypor
- 1/2 citrom leve
- chilipor ízlés szerint
- 1 ek méz
- só
- frissen őrölt bors
- elkészítéshez:
- 30 dkg kuszkusz
- 3 dl forró húsleves vagy víz
- 3 szál újhagyma, zöldjével együtt vékonyra karikázva
- 2 nagy csokor friss petrezselyemzöld, finomra aprítva
- 6-7 medvehagyma levél, vékonyra csíkozva
- egy csokor hónapos retek, negyedelve (a zsenge leveleit aprítsuk finomra)
- fél citrom leve
- 3-4 el olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A pác hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb keverőtálban és forgassuk bele a csirkemell darabokat. Fedjük le frissentartó fóliával és tegyük 20-30 percre a hűtőbe.
Amíg pácolódik a hús, forraljuk fel a húslevest. A kuszkuszt öntsük egy nagyobb keverőtálba, öntsünk hozzá egy evőkanál olívaolajat és alaposan keverjük bele. Ha levest használunk, ne sózzuk meg, de ha vízzel forrázzuk, akkor 3-4 csipet mehet bele. Keverjük el és öntsük rá a forró folyadékot. Takarjuk le, és hagyjuk állni 15 percet.
Ezután egy villával dolgozzuk át és várjuk meg, míg langyosra hűl. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a felaprított zöldeket, forgassuk össze, majd citromlével, olajjal, sóval és borssal ízesítsük.
Egy kisebb edényben pár csepp citromlevet keverjünk össze egy-két kanál olívaolajjal és forgassuk össze a retekkel. Ízlés szerint némi chilit is adhatunk hozzá.
Utolsó lépésben a pácolt húst borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire és 12-14 perc alatt süssük készre.