Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldfűszeres gerslivel töltött csirke

Adásban volt: 2014. április 10.
A recepthez tartozó videó
A sült csirke friss, tavaszi zöldfűszerekkel és gerslivel töltve.
2016. március 27.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 kisebb egész csirke

  • bors
  • vaj
  • 20 dkg gersli
  • 4 ek olivaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 citrom
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 csokor kapor
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor bazsalikom

Elkészítés

A gerslit előre megfőzzük, ez kb. 45 perc, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kihűlni.
Az újhagymát felkarikázzuk és kevés olajon megdinszteljük, és megsózzuk.
Felaprítjuk a kaprot, petrezselymet, bazsalikomot és az olívaolajjal együtt hozzákeverjük a gerslihez.
Hozzáadjuk a zöldfűszeres gerslihez a megdinsztelt hagymát és belereszeljük a citrom héját.
Ezután a csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk és ugyanígy kívül-belül bedörzsöljük vajjal.
Megtöltjük a zöldfűszeres gerslivel, ami kimarad azt a tepsiben a csirke alá, mellé tesszük, ez lesz a töltött csirkénk körete. Sütés előtt a csirke lábát összekötjük, meglocsoljuk olajjal és 180 C fokos sütőben 50 perc alatt pirosra sütjük (félidőben érdemes megfordítani a csirkét a sütőben).

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Barackos panna cotta

Barackos panna cotta

Könnyen elkészíthető, gyümölcsös finomság az olasz konyhából. A barackot akár mangóval is helyettesíthetjük.
Zöldségsaláta szezámmagos, joghurtos öntettel

Zöldségsaláta szezámmagos, joghurtos öntettel

A közkedvelt francia saláta és kaszinó tojás, helyett egy hasonló, de még is más zöldségsaláta, töltött tojás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.