Zöldfűszeres gerslivel töltött csirke

Hozzávalók
6-8 adag- 1 kisebb egész csirke
- só
- bors
- vaj
- 20 dkg gersli
- 4 ek olivaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 1 citrom
- 2 csokor petrezselyem
- 2 csokor kapor
- 1 csokor snidling
- 1 csokor bazsalikom
Elkészítés
A gerslit előre megfőzzük, ez kb. 45 perc, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kihűlni.
Az újhagymát felkarikázzuk és kevés olajon megdinszteljük, és megsózzuk.
Felaprítjuk a kaprot, petrezselymet, bazsalikomot és az olívaolajjal együtt hozzákeverjük a gerslihez.
Hozzáadjuk a zöldfűszeres gerslihez a megdinsztelt hagymát és belereszeljük a citrom héját.
Ezután a csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk és ugyanígy kívül-belül bedörzsöljük vajjal.
Megtöltjük a zöldfűszeres gerslivel, ami kimarad azt a tepsiben a csirke alá, mellé tesszük, ez lesz a töltött csirkénk körete. Sütés előtt a csirke lábát összekötjük, meglocsoljuk olajjal és 180 C fokos sütőben 50 perc alatt pirosra sütjük (félidőben érdemes megfordítani a csirkét a sütőben).