Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldfűszeres csirkemell vajmártással

Adásban volt: 2015. április 22.
A recepthez tartozó videó
Csirkemell, ahogyan mindig is szerettük volna otthon elkészíteni: puha, szaftos, és hihetetlenül ízletes, hála s sok-sok zöldfűszernek. Horváth Csaba, a Hilton konyhafőnökének útmutatásával.
2016. március 6.

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • bazsalikom
  • zsálya
  • 2 dl olívaolaj
  • citrombors
  • 2 sárgarépa
  • fél zellergyökér
  • 2 paszternák
  • 1 cukkini
  • 20 dkg friss spenót
  • 2 ek vaj
  • himalája só
  • 1 tk mustár
  • 2 tk akácméz
  • 10 dkg panko morzsa
  • szárított zöldfűszerek
  • Vajmártás:
  • 22 dkg vaj
  • póréhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

Tanyasi csirkemell

Először elkészítjük a csirkemell pácát, ettől lesz a hús szaftos: 4-5 levél friss zsályát és bazsalikomot beáztatunk olívaolajba, és ebbe forgatjuk a filéket. Legkevesebb fél órát állni hagyjuk.

Sütés előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, és közvetlenül sütés előtt sózzuk csak be.

A bepácolt csirkemelleket besózzuk és megszórjuk egy kevés citromborssal. Egy szárazon felforrósított serpenyőben mindkét oldalát kérgesítjük. Ezután a 180 fokra előmelegített sütőben 6 percig sütjük (vastagabb mell esetében természetesen hosszabb lesz a sütési idő).

A mustárt és a mézet összekeverjük és egy ecset segítségével bekenegetjük vele a csirkemelleket.
A szárított zöldfűszereket elkeverjük a fehér morzsával, és meghempergetjük benne a ragacsos csirkemelleket.

Vajmártás

A fehérbort a finomra aprított póréhagymával visszaforraljuk a felére. Hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, és besűrítjük.

Zöldségköret

A gyökérzöldségeket (sárgarépa, paszternák, zeller) 4 cm-es hasábokra vágjuk, és nagyon kevés vízben, vagy gőzben roppanósra pároljuk.

A cukkinit meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Ha nagyobb vagy már állt pár napot a hűtőszekrényeben, érdemes a magját kikaparni, így nem lesz kesernyés. A spenótot többször átöblítve, alaposan átmossuk.

A spenótot és a cukkinit az, előzőleg megpárolt gyökérzöldségekkel együtt olívaolaj és vaj keverékén megfuttatjuk. Sózzuk és megszórjuk citromborssal.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gránátalmás csirkemell

Gránátalmás csirkemell

Villámgyors, szuper egyszerűen elkészíthető, könnyű vacsora egy hétköznap estére. Rizspiláffal vagy zöldsalátával felejthetetlen élmény.
Kocsis Tibor kedvence: a tejszínes, gombás csirkemell

Kocsis Tibor kedvence: a tejszínes, gombás csirkemell

Nagyon szeret főzni, hiszen enni is szeret, így otthonról elkerülve, saját magát képezve sajátította el az alapokat. Az énekest két fellépés között kerestük fel otthonában, hogy készítse el nekünk kedvenc ételét. Meglestük, mire képes Kocsis Tibor a konyhában.
Csirkemáj kapribogyóval

Csirkemáj kapribogyóval

Hegyi Barbara könnyű, egytálételes tavaszi vacsora tippje. Villámgyors, nagyon egyszerűen elkészíthető és ciabattával őrületesen finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!