
Zöldfűszeres burgonyasaláta
A hétvégi rántott szelet tökéletes kísérője ez a burgonya saláta sok-sok zöldfűszerrel.
2015. december 12.
Hozzávalók
- 1 kg aprószemű burgonya
- 1 fej salotta hagyma
- 5 tojás
- 5 dl tejföl
- 2 dl joghurt vagy kefír
- 2 kávéskanál dijoni mustár, lehet csípős is
- olívaolaj ízlés szerint
- só
- bors
- zöldfűszerek:
- snidling
- petrezselyem
- kapor
- bazsalikom
- tárkony
- lestyán
- rukola
- a tálaláshoz egy csomag vegyes saláta keverék
Elkészítés
A fűszereket megmossuk, leszárítjuk, és késsel nagyon apróra vágjuk. Nem sajnáltam rá az időt, nem tettem robotgépbe őket, mert némelyik megkeseredhet a gépben.
Összekeverjük a zöldfűszereket a mustárral, a szintén apróra vágott hagymával, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejfölt és a joghurtot. Időközben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, beleaprítjuk a tejfölös-fűszeres mártásba, ha szükséges, még sózzuk és borsozzuk, aztán mehet a hűtőbe.
Másnap már nincs vele más dolog, mint a saláta keveréket tálra rendezni, középre felhalmozni a burgonyasalátát, és a keményre főtt tojásokkal körberakni.
Megosztom barátaimmal
