Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldborsós újkrumpli

Adásban volt: 2014. június 10.
A recepthez tartozó videó
A szezon egyik legnagyobb ajándéka az újkrumpli. Számtalan módon készíthetjük el, ez a zöldborsós változat természetesen szuper köret, de önmagában is remek ebéd egy forró nyári napon.
2015. június 16.

Hozzávalók

4 adag
  • 50 dkg újkrumpli
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 marék szezámmag
  • 1 csokor hónapos retek
  • 50 g vaj

Elkészítés

A vajat forró serpenyőben felolvasztjuk és amikor már felhabzik, és elkezd barnulni hozzáadjuk az előfőzött, feldarabolt újkrumplit és a nyers, cikkekre vágott retket.
Sózzuk, borsozzuk, majd amikor megpirult a krumpli és a retek hozzáadjuk a zöldborsót és a felaprított petrezselymet.
A legvégén megszórjuk szezámmaggal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cobbler - a sült gyümölcsös vaníliás joghurthab

Cobbler - a sült gyümölcsös vaníliás joghurthab

Az ősz, a tél minden íze benne van ebben a nagyon egyszerűen elkészíthető süteményben. Tipikus: "gyorsan összedobom" sütemény. Nyári testvére a crumble.
Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.