Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldborsókrémleves

Adásban volt: 2014. július 10.
A recepthez tartozó videó
Ami zöldborsóból készül, az csak jó lehet! Ez a zöldborsókrémleves sok petrezselyemmel és a házilag készülő ropogós levesgyöngyökkel, pedig biztosan sokak kedvencévé válik.
2016. július 18.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 kg zöldborsó kiszemezve (+ a héja)
  • (télen fagyasztott zöldborsóból is készülhet)
  • 4 dkg vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 liter alaplé
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • Levesgyöngy:
  • 6 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 ek tej
  • napraforgóolaj

Elkészítés

Kevés vajon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát.
Amikor a hagyma már félig megpuhult hozzáadjuk a frissen pucolt zöldborsót és felöntjük alaplével.
Alaplevet a néhány szál petrezselyemmel a zöldborsó héjából is főzhetünk.
15 percig főzzük, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Fontos, hogy nem kell sokáig pürésíteni, maradjon inkább darabos, mert, ha túlpürésítjük, akkor kesernyés ízt kaphat a zöldborsó.
Forrón, levesgyönggyel megszórva tálaljuk.

Ropogós levesgyöngy
Összekeverjük a tojásokat a liszttel, tejjel és egy csipet sóval, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjunk.
A tésztát egy nagy lyukú reszelőn át csorgatjuk a forró olajjal teli serpenyőbe, így kis ropogós levesgyöngyöket kapunk.
Az aranybarnára sütött gyöngyöket a forró krémlevessel tálaljuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grill zöldséges csirkenyárs

Grill zöldséges csirkenyárs

Akár a grillrácsra, akár a sütőbe kerül ez a vörösboros, kakukkfüves pácban érlelt csirkemellkockákból, zöldségekből összeállított nyárs, mindenképp tökéletes vacsora vagy ebéd lesz belőle, hisz együtt készül a hús és a köret.
Csodás szín, üde zamat - borsót bele!

Csodás szín, üde zamat - borsót bele!

Kétségtelenül a tavasz és a kora nyár szupersztárja a zöldborsó, május végétől élvezhetjük az édes szemeket, és szezonjában együnk belőle annyit, amennyit csak lehetséges, hiszen egy teljes évet kell várnunk az újabb randevúra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!