Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldborsókrémleves

Adásban volt: 2014. július 10.
A recepthez tartozó videó
Ami zöldborsóból készül, az csak jó lehet! Ez a zöldborsókrémleves sok petrezselyemmel és a házilag készülő ropogós levesgyöngyökkel, pedig biztosan sokak kedvencévé válik.
2016. július 18.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 kg zöldborsó kiszemezve (+ a héja)
  • (télen fagyasztott zöldborsóból is készülhet)
  • 4 dkg vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 liter alaplé
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • Levesgyöngy:
  • 6 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 ek tej
  • napraforgóolaj

Elkészítés

Kevés vajon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát.
Amikor a hagyma már félig megpuhult hozzáadjuk a frissen pucolt zöldborsót és felöntjük alaplével.
Alaplevet a néhány szál petrezselyemmel a zöldborsó héjából is főzhetünk.
15 percig főzzük, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Fontos, hogy nem kell sokáig pürésíteni, maradjon inkább darabos, mert, ha túlpürésítjük, akkor kesernyés ízt kaphat a zöldborsó.
Forrón, levesgyönggyel megszórva tálaljuk.

Ropogós levesgyöngy
Összekeverjük a tojásokat a liszttel, tejjel és egy csipet sóval, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjunk.
A tésztát egy nagy lyukú reszelőn át csorgatjuk a forró olajjal teli serpenyőbe, így kis ropogós levesgyöngyöket kapunk.
Az aranybarnára sütött gyöngyöket a forró krémlevessel tálaljuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grill zöldséges csirkenyárs

Grill zöldséges csirkenyárs

Akár a grillrácsra, akár a sütőbe kerül ez a vörösboros, kakukkfüves pácban érlelt csirkemellkockákból, zöldségekből összeállított nyárs, mindenképp tökéletes vacsora vagy ebéd lesz belőle, hisz együtt készül a hús és a köret.

Csodás szín, üde zamat - borsót bele!

Csodás szín, üde zamat - borsót bele!

Kétségtelenül a tavasz és a kora nyár szupersztárja a zöldborsó, május végétől élvezhetjük az édes szemeket, és szezonjában együnk belőle annyit, amennyit csak lehetséges, hiszen egy teljes évet kell várnunk az újabb randevúra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!