Zöldborsó francia módra

Hozzávalók
4 adag- 25 dkg császárszalonna
- 45 dkg borsó
- 1 csokor újhagyma
- 1 fej zöldsaláta
- 2 dl tejszín
- diónyi vaj
- 2 dl alaplé
Elkészítés
A felkockázott császárszalonnát megpirítjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a szalonnadarabkákat félretesszük.
A fejes saláta külső leveleit eltávolítjuk, ezeket ehhez az ételhez nem használjuk, viszont a salátaszíveket négy cikkre vágjuk.
A kiolvadt szalonnazsíron átforgatjuk a salátaszíveket és a felkarikázott újhagymát.
Néhány perc után megforgatjuk a zöldségeket, hogy mindkét oldaluk kicsit megpiruljon, karamellizálódjon.
Ezután hozzáadjuk a zöldborsót és néhány percig pároljuk.
Majd felöntjük az alaplével és tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, rövid ideig összefőzzük, hogy a lé kicsit besűrűsödjön.
Tálalás előtt hozzáadjuk a vajat és rászórjuk a ropogós pirított császárszalonna kockákat.