Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldborsó francia módra

Adásban volt: 2014. május 7.
A recepthez tartozó videó
Zöldborsó tejszínes szószban, vajban, pirított szalonnakockákkal. Főzelék rajongók önmagában is, mások köretként ehetik.
2015. november 15.

Hozzávalók

4 adag
  • 25 dkg császárszalonna
  • 45 dkg borsó
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 fej zöldsaláta
  • 2 dl tejszín
  • diónyi vaj
  • 2 dl alaplé

Elkészítés

A felkockázott császárszalonnát megpirítjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a szalonnadarabkákat félretesszük.
A fejes saláta külső leveleit eltávolítjuk, ezeket ehhez az ételhez nem használjuk, viszont a salátaszíveket négy cikkre vágjuk.
A kiolvadt szalonnazsíron átforgatjuk a salátaszíveket és a felkarikázott újhagymát.
Néhány perc után megforgatjuk a zöldségeket, hogy mindkét oldaluk kicsit megpiruljon, karamellizálódjon.
Ezután hozzáadjuk a zöldborsót és néhány percig pároljuk.
Majd felöntjük az alaplével és tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, rövid ideig összefőzzük, hogy a lé kicsit besűrűsödjön.
Tálalás előtt hozzáadjuk a vajat és rászórjuk a ropogós pirított császárszalonna kockákat.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!