Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldbabos tonhalsaláta

Adásban volt: 2016. április 26.
A recepthez tartozó videó
Vegetáriánus, diétás, egészséges, tápláló, gluténmentes... még sorolhatnánk ennek a tavaszi salátának az előnyeit, de legjobb ha elkészítjük és akkor rájövünk, hogy nagyon finom is.
2016. április 26.

Hozzávalók

  • 10 dkg friss zöldbab
  • 10 dkg tonhalfilé
  • 6 db koktélparadicsom
  • 1 db salátaszív
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • 3 db fürjtojás
  • 1 ek magos mustár
  • 1 ek méz
  • 1 db citrom

  • bors
  • extraszűz olívaolaj
  • fehérborecet
  • 2 db újhagyma

Elkészítés

A zöldbab végeket levágjuk. akkor a legkönnyebb, ha egy csokorba fogjuk, így egy mozdulattal tudjuk az összes véget lecsípni. Majd megfőzzük, pontosabban blansírozzuk: lobogó forró, sós vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe szedjük ki.
A fürjtojásokat 2,5 percig főzzük, majd ezeket is átszedjük hideg vízbe. Így nem főnek tovább.

A dresszinghez a magos mustárt csipet sóval, kevés citromlével és a fehérborecettel kikeverjük.

A tonhalszeletet sütés előtt besózzuk, és megszórjuk frissen őrölt borssal is. Meglocsoljuk mindkét oldalát olívaolajjal. Forró grillserpenyőben rövid idő alatt,2 perc, mindkét oldalát kisütjük.

Tálaláskor a szívsalátát levelire szedjük, rápakoljuk a zöldbabot, félbe vágott koktélparadicsomot és a főtt fürjtojásokat, megszórjuk a felkarikázott újhagymával, olívabogyóval és ráöntjük a dresszinget. A saláta tetejére pedig jöhet a grillezett tonhalszelet.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zöldbabpucolás villámgyorsan!

Zöldbabpucolás villámgyorsan!

A legtöbben hosszadalmas munkával, egyesével vágják le a zöldbabok mindkét végét. Pataky Péter egyszerű ötletével nagyjából tizedannyi idő alatt végezhetünk a zöldbabbal.
Tonhallal töltött paradicsom

Tonhallal töltött paradicsom

A tonhalsalátával töltött paradicsom tökéletes vendégváró, de könnyű vacsorának is remek, mellé egy pohár fehérbor és máris szuper lesz az este.
Tonhal steak grillezett zöldséggel

Tonhal steak grillezett zöldséggel

Csomor Csilla színésznő nagyon szeret főzni, főleg a könnyedebb, franciás fogások ihletik meg. De a grill szezon is teljesen lázba hozza. Az alapokat édesanyjától leste el és mára már mindenevő lett. Szeret a konyhában, alkotni, kísérletezni is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!