Zöldbabos tonhalsaláta

Hozzávalók
- 10 dkg friss zöldbab
- 10 dkg tonhalfilé
- 6 db koktélparadicsom
- 1 db salátaszív
- 1 marék fekete olívabogyó
- 3 db fürjtojás
- 1 ek magos mustár
- 1 ek méz
- 1 db citrom
- só
- bors
- extraszűz olívaolaj
- fehérborecet
- 2 db újhagyma
Elkészítés
A zöldbab végeket levágjuk. akkor a legkönnyebb, ha egy csokorba fogjuk, így egy mozdulattal tudjuk az összes véget lecsípni. Majd megfőzzük, pontosabban blansírozzuk: lobogó forró, sós vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe szedjük ki.
A fürjtojásokat 2,5 percig főzzük, majd ezeket is átszedjük hideg vízbe. Így nem főnek tovább.
A dresszinghez a magos mustárt csipet sóval, kevés citromlével és a fehérborecettel kikeverjük.
A tonhalszeletet sütés előtt besózzuk, és megszórjuk frissen őrölt borssal is. Meglocsoljuk mindkét oldalát olívaolajjal. Forró grillserpenyőben rövid idő alatt,2 perc, mindkét oldalát kisütjük.
Tálaláskor a szívsalátát levelire szedjük, rápakoljuk a zöldbabot, félbe vágott koktélparadicsomot és a főtt fürjtojásokat, megszórjuk a felkarikázott újhagymával, olívabogyóval és ráöntjük a dresszinget. A saláta tetejére pedig jöhet a grillezett tonhalszelet.
