Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldbableves

Adásban volt: 2016. június 14.
A recepthez tartozó videó
Végre eljött a hideg, hűsítő nyári levesek szezonja! Pont ilyen ez a zöldbableves is. Ráadásul önmagával sűrítjük, így gluténérzékenyek, diétázók is bátran fogyaszthatják.
2016. június 19.

Hozzávalók

  • 20 dkg sárga zöldbab (mirelit)
  • 20 dkg zöld zöldbab
  • 1 csomag friss kapor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 20 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A friss zöld zöldbab szárait levágjuk és blansírozzuk: lobogó forró vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe, ha lehűlt kiszedjük.
Közben forró olívaolajon meg dinsztelünk fél fej apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a mirelit sárga zöldbabot és kissé megpirítjuk. Felengedjük 2-3 merőkanálnyi blansírozó vízzel és puhára főzzük benne a sárga zöldbabot a kapor szárával együtt.
Ha megpuhult a sárga zöldbab, szedjük ki a kapor szárait és botmixerrel pürésítjük. Ez lesz a leves alapja. Felöntjük annyi blansírozó vízzel, hogy leves állagot kapjunk, hozzáadjuk a tejfölt és hűtőszekrényben kihűtjük az egészet.

Tálaláskor a blansírozott zöld zöldbabra merjük a hideg leves és megszórjuk friss kaporral.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, paradicsomos zöldbab

Fűszeres, paradicsomos zöldbab

A fahéjas, paradicsomos zöldbab sült húsok remek kísérője.
Egy perc és kész – kovászos zöldbab

Egy perc és kész – kovászos zöldbab

Pataky Péter szerint télen is bátran belevághatunk a kovászolásba, hiszen egy fűtőtest mellett is megvan a megfelelő hőmérséklet hozzá. Péter rögtön egy receptet is ajánl a Nagy Téli Kovászoláshoz: zöldbabbal és fokhagymával mutatja meg, hogy távolról sem az uborka az egyetlen, aminek jól áll ez az elkészítési mód.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!