Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldbableves

Adásban volt: 2016. június 14.
A recepthez tartozó videó
Végre eljött a hideg, hűsítő nyári levesek szezonja! Pont ilyen ez a zöldbableves is. Ráadásul önmagával sűrítjük, így gluténérzékenyek, diétázók is bátran fogyaszthatják.
2016. június 19.

Hozzávalók

  • 20 dkg sárga zöldbab (mirelit)
  • 20 dkg zöld zöldbab
  • 1 csomag friss kapor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 20 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A friss zöld zöldbab szárait levágjuk és blansírozzuk: lobogó forró vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe, ha lehűlt kiszedjük.
Közben forró olívaolajon meg dinsztelünk fél fej apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a mirelit sárga zöldbabot és kissé megpirítjuk. Felengedjük 2-3 merőkanálnyi blansírozó vízzel és puhára főzzük benne a sárga zöldbabot a kapor szárával együtt.
Ha megpuhult a sárga zöldbab, szedjük ki a kapor szárait és botmixerrel pürésítjük. Ez lesz a leves alapja. Felöntjük annyi blansírozó vízzel, hogy leves állagot kapjunk, hozzáadjuk a tejfölt és hűtőszekrényben kihűtjük az egészet.

Tálaláskor a blansírozott zöld zöldbabra merjük a hideg leves és megszórjuk friss kaporral.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, paradicsomos zöldbab

Fűszeres, paradicsomos zöldbab

A fahéjas, paradicsomos zöldbab sült húsok remek kísérője.
Egy perc és kész – kovászos zöldbab

Egy perc és kész – kovászos zöldbab

Pataky Péter szerint télen is bátran belevághatunk a kovászolásba, hiszen egy fűtőtest mellett is megvan a megfelelő hőmérséklet hozzá. Péter rögtön egy receptet is ajánl a Nagy Téli Kovászoláshoz: zöldbabbal és fokhagymával mutatja meg, hogy távolról sem az uborka az egyetlen, aminek jól áll ez az elkészítési mód.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.