Zöldbableves

Hozzávalók
- 20 dkg sárga zöldbab (mirelit)
- 20 dkg zöld zöldbab
- 1 csomag friss kapor
- 2 dl tejföl
- 1 dl joghurt
- 20 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A friss zöld zöldbab szárait levágjuk és blansírozzuk: lobogó forró vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe, ha lehűlt kiszedjük.
Közben forró olívaolajon meg dinsztelünk fél fej apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a mirelit sárga zöldbabot és kissé megpirítjuk. Felengedjük 2-3 merőkanálnyi blansírozó vízzel és puhára főzzük benne a sárga zöldbabot a kapor szárával együtt.
Ha megpuhult a sárga zöldbab, szedjük ki a kapor szárait és botmixerrel pürésítjük. Ez lesz a leves alapja. Felöntjük annyi blansírozó vízzel, hogy leves állagot kapjunk, hozzáadjuk a tejfölt és hűtőszekrényben kihűtjük az egészet.
Tálaláskor a blansírozott zöld zöldbabra merjük a hideg leves és megszórjuk friss kaporral.
