Zöldbab főzelék
Adásban volt: 2014. július 8.
A recepthez tartozó videó

A megszokott zöldbabfőzelékhez képest ebben a változatban a tárkony és némi bodzaszörp okoz majd a meglepetést, amit senki sem fog bánni, ha megkóstolja. Sőt!
2016. július 9.
Hozzávalók
4 adag- 50 dkg zöldbab
- 1 lime
- 3 dl tejföl
- 1,5 ek étkezési keményítő
- 1 csokor kapor
- pár levél tárkony
- 2 dkg vaj
- 2 ek bodzaszörp
Elkészítés
1 liter vizet felrakunk főni.
Amíg felforr, eltávolítjuk a ceruzababok szárát, majd néhány centis darabokra vágjuk és beletesszük a vízbe.
Sózzuk, majd egy külön edényben elkészítjük a habarást, azaz csomómentesre összekeverjük a tejfölt a keményítővel és egy pici főzővízzel.
A habarásba belekeverjük az „extrákat”: a felaprított kaprot, tárkonyt, a zöld citrom reszelt héját, majd belekeverjük a meleg – de nem forró – levesbe.
Pár perc után besűrűsödik, ekkor hozzáadjuk a vajat, valamint a bodzaszörpöt.
Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk chilipehellyel és hidegen vagy melegen fogyasztjuk.
Megosztom barátaimmal