Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldbab főzelék

Adásban volt: 2014. július 8.
A recepthez tartozó videó
A megszokott zöldbabfőzelékhez képest ebben a változatban a tárkony és némi bodzaszörp okoz majd a meglepetést, amit senki sem fog bánni, ha megkóstolja. Sőt!
2016. július 9.

Hozzávalók

4 adag
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 lime
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 ek étkezési keményítő
  • 1 csokor kapor
  • pár levél tárkony
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek bodzaszörp

Elkészítés

1 liter vizet felrakunk főni.
Amíg felforr, eltávolítjuk a ceruzababok szárát, majd néhány centis darabokra vágjuk és beletesszük a vízbe.
Sózzuk, majd egy külön edényben elkészítjük a habarást, azaz csomómentesre összekeverjük a tejfölt a keményítővel és egy pici főzővízzel.
A habarásba belekeverjük az „extrákat”: a felaprított kaprot, tárkonyt, a zöld citrom reszelt héját, majd belekeverjük a meleg – de nem forró – levesbe.
Pár perc után besűrűsödik, ekkor hozzáadjuk a vajat, valamint a bodzaszörpöt.
Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk chilipehellyel és hidegen vagy melegen fogyasztjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Currys sült zöldbab mártogatóssal

A ropogós, fűszeres zöldbab és hozzá a juhtúrós mártogatós vendégségre, de családi filmnézéshez, beszélgetéshez vagy egy pohár bor mellé is remek fogás.
Csokoládés rizskoch málnaöntettel

Csokoládés rizskoch málnaöntettel

A rizskoch az egyik olyan édesség, amit mindenki kóstolt már legalább egyszer, de ez a csokis változat a málna öntettel, egy egészen új ízt is hoz a megszokott változat mellé. A gyümölcsöntet évszaknak megfelelően szabadon variálható.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.