
Zöld teás piskótatekercs
Hozzávalók
- A piskótához:
- 5 tojás, kettéválasztva
- 10 dkg cukor
- 7 dkg fehér rizsliszt
- 3 tápiókakeményítő
- 2 teáskanál matcha (porrá őrölt zöld tea)
- ½ teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 5 dkg vaj, folyósra olvasztva
- A töltelékhez:
- 10 dkg fehér csokoládé, apróra vágva
- 1 dl habtejszín
- 1 teáskanál matcha
- 5 dkg hideg vaj
Elkészítés
Összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a matchát, a sütőport és a sót.
Egy nagy tálban a cukor felével felverjük a tojásfehérjét.
Egy másik tálban felverjük a tojássárgát a cukor másik felével. Beleszitáljuk a lisztet, és a vajjal és a tojásfehérjehabbal együtt összeforgatjuk.
A masszát sütőpapírra simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, enyhén nedves konyharuhára fektetjük, és még melegen felcsavarjuk. Megvárjuk, amíg ki nem hűl.
Közben a töltelékhez gőz fölött összeolvasztjuk a felaprított csokoládét, a tejszínt és a zöld teát. Félretesszük, kicsit kihűtjük.
A hideg vajat kockákra vágjuk, és robotgéppel kockánként a zöld teás csokihoz keverjük, megvárjuk amíg felolvad, és fényes krémet kapunk.
A krémet a piskótára simítjuk, ismét feltekerjük, és szeletekre vágva tálaljuk.
