Zöld shakshuka tükörtojással

Hozzávalók
2-4 adag- 2 hagyma
- 1 csokor újhagyma
- 2 tv zöldpaprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- ½ fej kelkáposzta
- 25 dkg ceruzabab
- 1 kis cukkini
- 20 dkg spenót
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
- 1 zöldcitrom
- római kömény
- chili pehely
- 4 tojás
Elkészítés
Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a felszeletelt vöröshagymát és a felkarikázott újhagymát, majd hozzáadunk egy csipet sót.
Felszeletelünk egy zöldpaprikát és egy zöld kaliforniai paprikát és a hagymával ezeket is puhára pároljuk.
Közben hozzáadjuk a felszeletelt kelkáposztaszálakat, a felvágott cukkinit és a zöldbabot.
Meglocsoljuk az egészet egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és római köménnyel ízesítjük.
Ha a zöldségek megpuhultak, akkor megszórjuk felaprított petrezselyemmel, kaporral és egy lime lereszelt héjával.
A megpuhultak a lecsó összetevői, akkor egy fakanál segítségével 4 mélyedést alakítunk ki a zöldségágyban és ezekbe töltjük a nyers tojásokat.
Sütőbe tesszük a serpenyőt és 190 fokon 7-8 perc alatt készre sütjük.