
Zellerszáras paradicsomleves köles betéttel
Hozzávalók
4-6 adag- 1 liter paradicsom ivólé
- 1 dl olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl alaplé
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál oregáno
- 1 szál kakukkfű
- 2 babérlevél
- 2-3 szál zeller zöld, vagy zellerszár
- 4 evőkanál köles
- só
- bors
- ízlés szerint (1-4 evőkanál) cukor
Elkészítés
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, a fűszerekkel megszórjuk, megsózzuk, megcukrozzuk, vízzel és 1 dl paradicsomlével fölengedjük. Simára keverjük, majd az apróra vágott zellerzöldet, és a kölest valamint a maradék paradicsomlevet, és az alaplevet hozzáöntjük. A forrástól számítva 20 percig főzzük. Érdemes néhány órára magára hagyni, hogy az ízek összeérhessenek.
Behűtve is kitűnő!
