Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zellerszáras paradicsomleves köles betéttel

Valahol félúton a menza paradicsomleves és Olaszország között. És a köles még egészséges is!
2016. április 4.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 liter paradicsom ivólé
  • 1 dl olaj          
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl alaplé
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál oregáno
  • 1 szál kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 2-3 szál zeller zöld, vagy zellerszár
  • 4 evőkanál köles

  • bors
  • ízlés szerint (1-4 evőkanál) cukor

Elkészítés

Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, a fűszerekkel megszórjuk, megsózzuk, megcukrozzuk, vízzel és 1 dl paradicsomlével fölengedjük. Simára keverjük, majd az apróra vágott zellerzöldet, és a kölest valamint a maradék paradicsomlevet, és az alaplevet hozzáöntjük. A forrástól számítva 20 percig főzzük. Érdemes néhány órára magára hagyni, hogy az ízek összeérhessenek.

Behűtve is kitűnő!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Cinege

Cinege receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gyors paradicsomleves

Gyors paradicsomleves

Egy bombabiztos paradicsomleves! Lágy ízek a tejszíntől, mediterrán hangulat a bazsalikomtól.
Harira – marokkói paradicsomleves

Harira – marokkói paradicsomleves

Ha már unjuk a szokásos hétvégi ebédeket, dobjuk fel ezzel a fűszeres marokkói paradicsomlevessel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.