
Zellerpizza
Hozzávalók
4 minipizzához- 15 dkg zellergumó (tisztítva mérve)
- 1 db tojás
- 4 dkg liszt
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 15 dkg hámozott paradicsom
- 10 dkg fekete olajbogyó
- 10 dkg mozzarella sajt
- kevés snidling a tálaláshoz
Elkészítés
A zellerpizza amellett, hogy nagyon egészséges, hagyományos társainál jóval kevesebb kalóriát tartalmaz. Egy jó aprítógépre lesz csak szükségünk a zöldségalaphoz, a feltéteknek csak a fantázia szabhat határt. Aki nem szereti a zeller markánsabb ízét, azonos mennyiségű karfiollal kiválthatja a receptben.
1. A zellert meghámozzuk, felkockázzuk, és késes aprítóban morzsás állagúra törjük. Hozzáadjuk az elhabart tojást, beleszitáljuk a lisztet és a sót, majd éppen annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
2. Egy sütőlemezre sütőpapírt borítunk, és 4 darab lapos korongot formázunk a masszából. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk a pizzaalapokat, és 10 perc alatt elősütjük.
3. Közben egy kis lábasban felhevítjük az olívaolajat, és ráreszeljük a megtisztított fokhagymát. Hozzáöntjük a paradicsomot, megsózzuk, és lassú tűzön összefőzzük.
4. Az elősütött pizzaalapot megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk olajbogyóval, és rámorzsoljuk a mozzarella sajtot. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt megolvad.
5. A kész pizzákat rövid ideig pihentetjük, majd egy kés lapjával óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról. Aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
