Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zeller majonézes mártásban (rémoulade)

Adásban volt: 2014. január 8.
A recepthez tartozó videó
A vékony csíkokra vágott zeller majonézzel, joghurttal, mustárral, egy kevés mézzel és citrusok levével elkevert mártásban tökéletes köret, és mindenféle sült hús remek kísérője.
2016. január 11.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 nagy gumó zeller
  • 1 kis doboz joghurt
  • 2 ek majonéz
  • 2 tk magos mustár
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • fehérborecet
  • méz
  • snidling

Elkészítés

A zellert nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy gyufaszál méretűre vágjuk, és összeforgatjuk a joghurttal, a majonézzel, valamint a magos mustárral.
Hozzáreszeljük egy narancs héját és belefacsarjuk a levét, és egy fél citromét is. 
Sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá pár csepp fehérborecetet és egy kevés mézet.
Jól összeforgatjuk, és a végén még adhatunk hozzá apróra vágott snidlinget vagy petrezselymet. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tepsis tarja sült zellerrel

Tepsis tarja sült zellerrel

Az egyszerű sült tarját feldobtuk egy kis tejszínnel és sült zellerrel. Az eredmény leírhatatlan, ezért el kell készíteni!
Paradicsomos szárzeller háromszor

Paradicsomos szárzeller háromszor

A paradicsomos szárzellert tálalhatjuk köretként, tésztára szósznak, de pirítósra kenve előételként is. Egy recept három tálalás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?