Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zeller majonézes mártásban (rémoulade)

Adásban volt: 2014. január 8.
A recepthez tartozó videó
A vékony csíkokra vágott zeller majonézzel, joghurttal, mustárral, egy kevés mézzel és citrusok levével elkevert mártásban tökéletes köret, és mindenféle sült hús remek kísérője.
2016. január 11.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 nagy gumó zeller
  • 1 kis doboz joghurt
  • 2 ek majonéz
  • 2 tk magos mustár
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • fehérborecet
  • méz
  • snidling

Elkészítés

A zellert nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy gyufaszál méretűre vágjuk, és összeforgatjuk a joghurttal, a majonézzel, valamint a magos mustárral.
Hozzáreszeljük egy narancs héját és belefacsarjuk a levét, és egy fél citromét is. 
Sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá pár csepp fehérborecetet és egy kevés mézet.
Jól összeforgatjuk, és a végén még adhatunk hozzá apróra vágott snidlinget vagy petrezselymet. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tepsis tarja sült zellerrel

Tepsis tarja sült zellerrel

Az egyszerű sült tarját feldobtuk egy kis tejszínnel és sült zellerrel. Az eredmény leírhatatlan, ezért el kell készíteni!
Paradicsomos szárzeller háromszor

Paradicsomos szárzeller háromszor

A paradicsomos szárzellert tálalhatjuk köretként, tésztára szósznak, de pirítósra kenve előételként is. Egy recept három tálalás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!