Zabpelyhes sült töltött alma
Adásban volt: 2013. november 19.
A recepthez tartozó videó

Ezzel a zabpelyhes sült almával remekül indulhat a nap, de akár uzsonnára is tökéletes választás.
2015. december 24.
Hozzávalók
4 adag- 4 zöldalma
- 5 dkg nádcukor
- 5 dkg zabpehely
- fahéj
- szerecsendió
- friss gyömbér
- mazsola
- aszalt sárgabarack
- 5 dkg vaj
Elkészítés
A zabpelyhet összekeverjük a nádcukorral a mazsolával, a felaprított aszalt sárgabarackkal és a fűszerekkel: fahéjjal, frissen reszelt szerecsendióval és gyömbérrel. Az almák magházait eltávolítjuk, egy kicsit még vájjunk ki kiskanállal is a húsából. Alufóliával kibélelt tepsibe ültetjük az almákat és megtöltjük őket a zabpelyhes keverékkel. Ne töltsük teljesen tele őket, mert sülés közben a zabpehely megdagad. Amikor az almákat megtöltöttük, teszünk a tetejükre egy kisdarab vajat, kb. egy teáskanálnyit. Végül másfél deci forró vízet öntünk a tepsi aljába, és 180 C fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Megosztom barátaimmal