Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zabpelyhes sült töltött alma

Adásban volt: 2013. november 19.
A recepthez tartozó videó
Ezzel a zabpelyhes sült almával remekül indulhat a nap, de akár uzsonnára is tökéletes választás.
2015. december 24.

Hozzávalók

4 adag
  • 4 zöldalma
  • 5 dkg nádcukor
  • 5 dkg zabpehely
  • fahéj
  • szerecsendió
  • friss gyömbér
  • mazsola
  • aszalt sárgabarack
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

A zabpelyhet összekeverjük a nádcukorral a mazsolával, a felaprított aszalt sárgabarackkal és a fűszerekkel: fahéjjal, frissen reszelt szerecsendióval és gyömbérrel. Az almák magházait eltávolítjuk, egy kicsit még vájjunk ki kiskanállal is a húsából. Alufóliával kibélelt tepsibe ültetjük az almákat és megtöltjük őket a zabpelyhes keverékkel. Ne töltsük teljesen tele őket, mert sülés közben a zabpehely megdagad. Amikor az almákat megtöltöttük, teszünk a tetejükre egy kisdarab vajat, kb. egy teáskanálnyit. Végül másfél deci forró vízet öntünk a tepsi aljába, és 180 C fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészséges brassói aprópecsenye

Egészséges brassói aprópecsenye

Aki szereti a klasszikus brassóit, ezt a változatot is nagyon kedvelni fogja.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.