
Zabpelyhes pulykafasírt
Hozzávalók
2 személyre- 300 g darált pulykamell
- 100 g zabpehely
- sült csirke fűszerkeverék
- ½ fej vöröshagyma
- 2 db cékla
- 3 db édesburgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 db kaliforniai paprika
- 50 g feta sajt
- só
- zöldfűszerek
- kókuszolaj
Elkészítés
Egy egyszerű pulyka fasírtból is értékes tápanyagokban gazdag és laktató főételt varázsolhatunk, ha a kiváló összetett szénhidrátforrásnak számító zabpehellyel készítjük el. Mellé különböző sütőben sült zöldségeket tálalhatunk friss feta sajttal, így színesítve tányérunkat.
A darált pulykamellet fűszerezzük a fűszerkeverékkel, majd keverjük össze a zabpehellyel és tegyük félre, hogy a pehely magába szívhassa a nedvességet.
A vöröshagymát aprítsuk fel és kókuszolajon pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá ezt is a pulykamellhez.
Ezalatt melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Hámozzuk meg a zöldségeket, (a céklához használjunk gumikesztyűt,) és szeleteljük fel. A kaliforniai paprikát csumázzuk ki és szintén szeleteljük fel. Fűszerezzünk kevés sóval és ízlés szerint zöldfűszerekkel. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsiben toljuk a zöldségeket a sütőbe 20-25 percre, amíg szépen megpirulnak, de még roppanósak maradnak.
Eközben formázzunk lapos korongokat a zabpelyhes pulykamellből és egy serpenyőben felforrósított kókuszolajon süssük mindkét oldalukat 5-5 percig, szép aranybarnára.
A megsült zöldségeket tálaljuk vegyesen a pulykamell fasírtok mellé és morzsoljunk rájuk friss feta sajtot.
