Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zabpelyhes pulykafasírt

Színes sült zöldségekkel
2016. szeptember 21.

Hozzávalók

2 személyre
  • 300 g darált pulykamell
  • 100 g zabpehely
  • sült csirke fűszerkeverék
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 db cékla
  • 3 db édesburgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 50 g feta sajt

  • zöldfűszerek
  • kókuszolaj

Elkészítés

Egy egyszerű pulyka fasírtból is értékes tápanyagokban gazdag és laktató főételt varázsolhatunk, ha a kiváló összetett szénhidrátforrásnak számító zabpehellyel készítjük el. Mellé különböző sütőben sült zöldségeket tálalhatunk friss feta sajttal, így színesítve tányérunkat.

A darált pulykamellet fűszerezzük a fűszerkeverékkel, majd keverjük össze a zabpehellyel és tegyük félre, hogy a pehely magába szívhassa a nedvességet.

A vöröshagymát aprítsuk fel és kókuszolajon pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá ezt is a pulykamellhez.

Ezalatt melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Hámozzuk meg a zöldségeket, (a céklához használjunk gumikesztyűt,) és szeleteljük fel. A kaliforniai paprikát csumázzuk ki és szintén szeleteljük fel. Fűszerezzünk kevés sóval és ízlés szerint zöldfűszerekkel. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsiben toljuk a zöldségeket a sütőbe 20-25 percre, amíg szépen megpirulnak, de még roppanósak maradnak.

Eközben formázzunk lapos korongokat a zabpelyhes pulykamellből és egy serpenyőben felforrósított kókuszolajon süssük mindkét oldalukat 5-5 percig, szép aranybarnára.

A megsült zöldségeket tálaljuk vegyesen a pulykamell fasírtok mellé és morzsoljunk rájuk friss feta sajtot.

 gallicoop kicsi

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tökfőzelék villámgyors fasírttal

Tökfőzelék villámgyors fasírttal

Friss, zsenge vajtökből csodás, nyers tökfőzeléket lehet varázsolni pillanatok alatt. Ebbe a rövid időbe pedig még egy fasírt elkészítése is belefér. Kész a villámgyors vacsora.
Kölesfasírt

Kölesfasírt

A roma ételek egyik gyöngyszeme ez a kölesfasírt, ami az eredetihez képest még gluténmentes is.
Tökfőzelék halfasírttal Bicsár Attilától

Tökfőzelék halfasírttal Bicsár Attilától

A friss, zsenge tökből készült tökfőzelék sok kaporral, kicsit savanykásan, hidegen és melegen is fantasztikus. Ahogy pedig Bicsár Attila, az Alabárdos étterem séfje készíti, halfasírttal kísérve, úgy pedig egyszerűen zseniális.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?