Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Zabos-túrós-banános palacsinta

2016. november 15.

Hozzávalók

3-4 darab
  • ½ csésze gluténmentes, nagyszemű zabpehely
  • ½ közepes banán
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál fahéj
  • 2 nagy tojás fehérje (vagy 1 tojás)
  • ¼ csésze zsírszegény túró
  • 1-2 evőkanál cukrozatlan vaníliás mandulatej
  • Lehetséges hozzávalók még: friss bogyós gyümölcsök, csokoládé chips, mogyoróvaj

Elkészítés

1. Tegyük az összes összetevőt a turmixgépbe, és dolgozzuk krémesre, kb. fél perc alatt. Vékonyan vajazzunk vagy olajozzunk ki egy tapadásmentes serpenyőt, és közepes lángon kezdjük el melegíteni.

2. A tésztából ¼ csészényit öntsünk a serpenyőbe.

3. Tegyük rá a lehetséges további hozzávalókat. Süssük addig, amíg a buborékok meg nem jelennek a tetején.

4. Fordítsuk meg, és süssük aranybarnára a másik oldalát is. Konyhai papírtörlővel töröljük ki a serpenyőt, és ismételjük addig, amíg a tészta el nem fogy. 

 

Forrás: www.ambitiouskitchen.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Aranygaluska

Aranygaluska

Jobb lesz, mint a nagyié! Kényeztesd magad egy téli estén ezzel az illatozó klasszikussal, vagy jutalmazd meg családodat a hétvégén.
Mézes, sült mákos guba

Mézes, sült mákos guba

Gyors, de emlékezetesen finom desszert, a sült mákos guba.
Pavlova torta

Pavlova torta

A világ egyik legkülönlegesebb tortájának a tökéletes, roppanós, krémes, friss, látványos receptje.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.