Zabkása mogyoróval és aszalt gyümölcsökkel
Adásban volt: 2014. június 20.
A recepthez tartozó videó

A zabkása az egyik legegészségesebb reggeli, és pirított mogyoróval meg aszalt gyümölcsökkel, egy kevés fahéjjal és ízlés szerint némi mézzel, még fenséges is!
2015. november 24.
Hozzávalók
2 adag- 10 dkg zabpehely
- 5 dkg török mogyoró
- 5 dkg amerikai mogyoró
- lenmag
- aszalt vörös áfonya
- aszalt sárgabarack
- csipet fahéj
Elkészítés
A zabpelyhet kb. kétszeres mennyiségű forró vízben megfőzzük.
Egy száraz serpenyőben átpirítjuk a kétféle mogyorót valamint a lenmagot.
Az aszalt gyümölcsöket felkockázzuk, és egy tálban összekeverjük a pirult magokkal és egy kevés fahéjjal is megszórjuk.
Tálaláskor az aszalt gyümölcsös, pirított mogyorós keveréket a megpuhult zabkása tetejére helyezzük.
A mogyorós, aszalt gyümölcsös keveréket egy fém dobozban vagy jól zárható üvegben tárolhatjuk is.
Megosztom barátaimmal