Wokos, csípős kukorica
Adásban volt: 2014. szeptember 16.
A recepthez tartozó videó

Villámgyorsan elkészíthető, klasszikus wokos zöldségköret, mely kiváló kísérője lehet a húsos főételünknek.
2014. szeptember 16.
Hozzávalók
4 adag- 4 csöves csemegekukorica
- 1 csokor újhagyma
- 2-3 szár szárzeller
- kb 2 cm-es gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- fél chilipaprika
- 1 kupica vermut/félszáraz fehérbor/rizsbor
- 2-3 ek világos szójaszósz
- 1 tk nádcukor
- 1-2 ek szezámolaj
- olaj
Elkészítés
Felkarikázzuk az újhagyma fehér részét, nagyobb darabokra vágjuk a gyömbért, a fokhagymát, felkarikázzuk a szárzellert, majd forró serpenyőben, kevés olajon puhára sütjük. A kukoricacsövekről egy éles kés segítségével lefejtjük a kukoricaszemeket,
A kukoricához közben öntetet készítünk:a nádcukrot feloldjuk a szójaszószban és hozzáadjuk a felaprított chilipaprikát. A serpenyőben sült zöldségekhez adjuk a kukoricaszemeket, majd 2 perc után felöntjük a vermuttal, ha elpárolgott belőle az alkohol hozzáöntjük a szójás-chilis öntetet is. Natúr rizzsel és szójaszószos pácolt tarjával tálaljuk.
Megosztom barátaimmal