Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Winkler Nóra mentás, mascarponés tortája

Winkler Nóra újságíró, a művészetek szerelmese, aukciók és kiállítások szervezője és vezetője. Logikus, hogy kevés ideje marad mindemellett, de ha teheti kísérletezget a főzéssel, sőt a sütéssel is megpróbálkozott már. A hároméves BBC GoodFood magazinban, elkészített tortája is nagyon ígéretes.
2016. május 1.

Hozzávalók

12 szelet
  • A joghurtos piskótához:
  • 1 pohár joghurt
  • 1 pohár cukor (vagy fruktóz)
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 pohár liszt (a fotón látható torta
  • teljes kiőrlésű rozsliszttel készült)
  • ½ dl olaj
  • 2 marék dió
  • 2-3 ek meggybefőtt
  • mentás csokoládé
  • narancs
  • mentalevél
  • A krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 250 g mascarpone
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés

Winkler Nora2Keverjük ki a tojást a cukorral és a joghurttal. Tegyük bele a sütőporral elkevert lisztet és alaposan dolgozzuk össze. Amikor sima állagú, adjunk hozzá fél dl olajat.
Szórjunk a tésztába 2 marék durvára aprított diót, 3-4 evőkanálnyi lecsöpögtetett meggybefőttet, 10-12 dkg apróra vágott mentás étcsokoládét és a végén a salátához használt narancs lereszelt héját. Előmelegített sütőben (villany: 170 fok, légkeveréses: 150 fok, gázsütő: 4-es fokozat) 40 percig, tűpróbáig süssük.

A krémhez verjük fel a tejszínt (egy kis cukorral, ha édesen szeretjük, de ki is hagyhatjuk belőle), majd keverjük össze a mascarponéval.

A kihűlt tortát kenjük meg jó vastagon a krémmel, díszítsük mentalevelekkel és reszelt narancshéjjal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi borda

Tavaszi borda

Csepregi Éva, a népszerű énekesnő igazi háziasszony a színpadi szereplések szünetében: hiszen saját kis konyhakertjében nevelgeti tavasztól őszig a fűszernövényeket. Ehhez az igazán kiadós, férfias ételhez is maga termesztette zöldfűszereket használt.
Dukai Regina kedvenc kukoricalevese

Dukai Regina kedvenc kukoricalevese

Dukai Regina bármelyik évszakban bevethető, isteni finom kukoricalevesét, az idén 3 éves GoodFood magazin sztárreceptjei közül választottuk ki. Gyorsan elkészíthető és nachosszal tálalva, könnyű esti vacsora lehet a váratlan vendégeknek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.