
Winkler Nóra mentás, mascarponés tortája
Hozzávalók
12 szelet- A joghurtos piskótához:
- 1 pohár joghurt
- 1 pohár cukor (vagy fruktóz)
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 pohár liszt (a fotón látható torta
- teljes kiőrlésű rozsliszttel készült)
- ½ dl olaj
- 2 marék dió
- 2-3 ek meggybefőtt
- mentás csokoládé
- narancs
- mentalevél
- A krémhez:
- 2 dl tejszín
- 250 g mascarpone
- ízlés szerint cukor
Elkészítés
Keverjük ki a tojást a cukorral és a joghurttal. Tegyük bele a sütőporral elkevert lisztet és alaposan dolgozzuk össze. Amikor sima állagú, adjunk hozzá fél dl olajat.
Szórjunk a tésztába 2 marék durvára aprított diót, 3-4 evőkanálnyi lecsöpögtetett meggybefőttet, 10-12 dkg apróra vágott mentás étcsokoládét és a végén a salátához használt narancs lereszelt héját. Előmelegített sütőben (villany: 170 fok, légkeveréses: 150 fok, gázsütő: 4-es fokozat) 40 percig, tűpróbáig süssük.
A krémhez verjük fel a tejszínt (egy kis cukorral, ha édesen szeretjük, de ki is hagyhatjuk belőle), majd keverjük össze a mascarponéval.
A kihűlt tortát kenjük meg jó vastagon a krémmel, díszítsük mentalevelekkel és reszelt narancshéjjal.