Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vöröslencsés bulgurfasírt

Szuper vegetáriánus recept laktató salátákhoz.
2019. január 18.

Sokszor szoktam salátát ebédelni vagy vacsorázni. Persze ne gondoljátok, hogy csak jégsaláta levelek kerülnek a tányéromra, a zöldségeket általában felturbózom, például finom fasírtokkal. Mutatom is az egyik kedvencem.

Hozzávalók

7-8 darabhoz
  • 7 dkg vöröslencse
  • 8 dkg bulgur
  • 1 tojás
  • 1 csapott teáskanál curry fűszer

  • 3 evőkanál szezámmag
  • 3-4 evőkanál zabpehely
  • kevés olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

A vöröslencsét és a bulgurt külön-külön lábasban, kevés sós vízben puhára főzzük (egyiket sem szükséges beáztatni, csak öblítsük át főzés előtt). Amikor elkészültek, a felesleges vizet leöntjük róluk (ha maradt), a vöröslencsét villával összetörjük, összekeverjük a bulgurral, majd hagyjuk egy kicsit hűlni.

Hozzákeverjük a tojást, a fűszereket és a szezámmagot. Most következik a zabpehely, először kb. 3 evőkanállal keverünk a masszához, majd hagyjuk 10 percet állni. Ezalatt a zab jól megszívja magát. Ezután kipróbáljuk az állagát: nedves kézzel lapos fasírtot formázunk belőle. Éppen össze kell állnia, ne legyen túl sűrű a massza! Ha szétesik, jöhet bele még egy kevés zabpehely.

A megformázott fasírtokat felhevített serpenyőben, kevés olajon átsütjük. Jól süssük át az egyik oldalukat, majd lapáttal óvatosan alányúlva fordítsuk meg, így biztosan nem esnek szét. Salátákhoz vagy köretnek is nagyon finom.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rakott nokedli

Laktató fogás hideg napokra.
Almaszószos müzliszelet

Almaszószos müzliszelet

Ezt tedd a gyerkőc uzsonnás dobozába!
Csirkés cassoulet

Csirkés cassoulet

Hideg napok melengető egytálétele.

Napi ajánlatunk

Top videók